26 Kasım 2024
  • Lefkoşa9°C
  • Mağusa7°C
  • Girne12°C
  • Güzelyurt7°C
  • İskele7°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara-1°C

PAPAĞANLARI BÖYLE KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR!

Papağanları böyle kaçırmaya çalıştılar!

05 Mayıs 2015 Salı 11:50

Endonezya'da görenleri üzüntü ve hayretler içinde bırakan olay!

Plastik su şişelerinin içine gizlenen 24 adet Kakadu papağanı yasadışı yollardan yurtdışına kaçırılmak üzereyken polis tarafından ele geçirildi.

29162618

Polisler pet şişeleri keserek zavallı hayvanları kurtardı.

29162612

Surabaya kentindeki Tanjung Perak Limanı'nda ele geçirilen papağanların tanesinin hayvan kaçakçıları tarafından yaklaşık 1000 dolara (yaklaşık 2 bin 700 TL) satıldığı öğrenildi.

2007 yılından beri nesli tükenmekte olan türler listesinde yer alan Kakadu papağanından doğada yalnızca 7 bin adet kaldığı tahmin ediliyor.

29162615

Her yıl yasal olmayan şekilde satılmak üzere yurtdışına kaçırılan kuşların yüzde 40'ının yollarda telef olduğu bildiriliyor.

Sarı Tepeli Kakadu hakkında bilgiler:

133632839445931293636c68285524z

Temel Özellikleri
Çeşitli Endonezya adalarında bulunur. Birçok değişik formu geliştirilmiştir. En çok bilineni ağaç kavunu tepelikli kakadudur. (Cacatua Sulphurea Citrinocistata) Bunlar ve diğer kakadular çok hassastırlar, fakat genç kuşlar iyi arkadaş olurlar. Sarı tepelikli küçük kakadu, sıklıklar "SKK" olarak kısaltılır, tepelik ve yanaklarda sarı tüyleri vardır, genelindeyse beyaz bir renk hakimdir.

Kakadu alırken, PBFD hastalığının bunlarla yakın alakalı olduğunu unutmayın. Grup içinde bir veya birden fazla kuşta tüy kaybı, gaga anomalisi gibi enfeksiyon belirtileri varsa, almaktan kaçının. Hatta, bu hastalık yetiştirme odalarına dahi yayılacağından, elde yetiştirme yavrular bile güvenli değildir.

Aşı üretme çalışmaları günümüzde iyice gelişmiştir, böylece bu problem kısa sürede önlenebilecektir.

Beslenme ve Barınma

Papağan yemi, topaklar, meyva ve yeşil gıda verilebilir. Yeme alışkanlıkları tutucu olduğundan verdiklerinizin bir kısmını reddedebilirler.

Dayanıklıdırlar, geniş ve sağlam bir kuşhanede barındırılabilirler, yine ahşap yapı gaga darbelerinden korunmalıdır.

Üreme

Başarılı bir üreme için uyumlu çiftler edinmek gerekir. Aksi takdirde erkek kuşlar, çok vahşi bir eşe dönüşebilir. Genç kuşlar folluğu terk ettikten sonra, en kısa zamanda kuşhaneden ayrılmalıdır, yoksa, özellikle saldırganlık işaretleri de varsa zarar görebilirler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA