PAPADOPULOS: “KIBRIS TARİHİNDEKİ EN KÖTÜ BELGE”
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik hazırladığı çerçevenin “Kıbrıs tarihindeki en kötü belge” olduğunu iddia etti.

30 Eylül 2018 Pazar 15:08
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik hazırladığı çerçevenin “Kıbrıs tarihindeki en kötü belge” olduğunu iddia etti.
Haftalık olarak yayımlanan Simerini gazetesine konuşan Papadopulos, Kıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Habere göre, Guterres çerçevesiyle ilgili yorumda bulunmaya çağrılan Papadopulos, “Kıbrıs tarihinde görmüş olduğumuz en kötü belgedir” ifadesini kullandı.
Sözlerinin devamında Guterres’in 2017 Eylül ayındaki son raporundan söz eden Papadopulos, burada, sadece Kıbrıs Rum tarafının tavizlerinin yer aldığını, Türkiye’nin tavizlerinin olmadığını, ayrıca Kıbrıs Rum tarafı için tehlikeli olan, ara çözüm imzalanması gibi önerilerde bulunulduğunu savundu.
Güvenlik ve ordu konusuna değinilmediğini belirten Papadopulos, kendileri için çok önemli olan bu konuların “Başbakanlara (garantörleri kastediyor)” havale edildiğinden söz etti.
Garantiler konusunda ise 24’üncü paragrafa bakıldığında, Guterres’in Türkiye’nin garantisi ve müdahale haklarıyla bir sorununun olmadığının görüldüğünü savunan Papadopulos, sorununun, tek yanlı müdahalelerle ilgili olduğunu söyledi.
Buna göre, “Türkiye’nin müdahale hakkı tek yanlı olmazsa tam olarak bir sorunun olmadığı” yorumunda bulunan Papadopulos, Kıbrıs sorununun çözümünde böyle bir çerçeve konusunda hemfikir olmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.
Haberde Anastasiadis’in müzakere masasındaki danışmanlarından hukukçu Polis Poliviu’nun yeni metotlar denenmesinden bahsettiği raporunu yorumlamaya çağrılan Papadopulos, Poliviu’nun görüşlerine saygı duymakla beraber, ara bir anlaşmaya varılmaya yönelik önerisinin tehlikelerle dolu olduğunu belirtti.
Bunun, Türkiye’nin istediği bir şey olduğunu savunan Papadopulos, Türkiye’nin, ara anlaşmayla arzularının yüzde 99’unu, yani KKTC’nin değerini yükseltmeyi, “Kıbrıs Cumhuriyeti”ninkini düşürmeyi ve Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasını hayata geçirmeyi arzuladığını iddia etti.
Kimsenin, ara bir anlaşmaya gidildiğinde, Türkiye’nin nihai anlaşmayı tamamlayacağını garanti etmediğini ifade eden Papadopulos, aksine “Kıbrıs tarihinin, Türkiye’nin hiçbir zaman imzasına saygı duymadığını gösterdiğini” iddia etti.
Papadopulos, “Neden sahte devletin değerini bir günde yükseltecek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin değerini de düşürecek ve Kıbrıs sorununda nihai anlaşmaya sahip olmayacağımız bu kadar tehlikeli bir duruma girelim?”sorusunu sordu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turizm Sektörünün İlk Yardıma İhtiyacı Var!Geleceğin turizm sektörü profesyonellerinin ilk yardım becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen “Temel İlk Yardım Çalıştayı”, Yakın Doğu Üniversitesi’nin hemşirelik ve turizm fakültelerinin iş birliğinde düzenlendi.26 Nisan 2025 Cumartesi 14:21TURİZM
Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi Meclis’e sunulduCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri, Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni Meclis’e sundu. Önergeye bağımsız milletvekilleri de imza koydu. Askerlik Yasası’nda önemli değişiklikler öngören yasa önerisi, Cumhuriyet Meclisi’ne sunuldu.26 Nisan 2025 Cumartesi 14:19KIBRIS
Hristo'ya İsrail'de protesto hazırlığı! Simon Aykut’un Ailesi Protestoya HazırlanıyorSimon Aykut’un ailesi, Güney’e geçiş sırasında tutuklanan Aykut'un durumunu protesto etmek amacıyla, Yunan lider Christodoulides’in ziyaretini Tel Aviv’de pankartlarla karşılamaya hazırlanıyor.26 Nisan 2025 Cumartesi 14:13GÜNEY KIBRIS
CTP Gençlik Örgütü’nden “birliktelik” etkinliği: “Mücadele büyüyerek devam ediyor”Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü dün akşam Lefkoşa Paradise Park’ta “Dünden Bugüne, Bugünden Yarına” başlıklı bir etkinlik düzenledi ve geçmiş dönemlerden günümüze kadar gençlik örgütünde görev alan kişilerle bir araya geldi.26 Nisan 2025 Cumartesi 13:11KIBRIS
ARUCAD İngilizce Hazırlık Okulu Öğrencileri, Çocuklara Sanat ve Kalple Dokunan Bir Etkinlik DüzenlediARUCAD İngilizce Hazırlık Okulu Öğrencileri, Çocuklara Sanat ve Kalple Dokunan Bir Etkinlik Düzenledi26 Nisan 2025 Cumartesi 13:07KIBRIS
KOOP BANK İştiraki Binboğa'da neler oluyor?Çeler: Emekçiler ve kurumlar, beceriksiz ve liyakatsiz yöneticiler yüzünden mağdur oluyor26 Nisan 2025 Cumartesi 12:55KIBRIS
Sağanak yağmur etkili olacakMeteorolojinin son tahminlerine göre bugün yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.26 Nisan 2025 Cumartesi 11:48HAVA DURUMU
3 metre yükseklikten düşen işçi ağır yaralı!Tatlısu’da yapımı devam etmekte olan bir inşaatın birinci katında sıva işi yapan Nasır Ali (E-24) el arabası ile geri geri gittiği esnada yaklaşık 3 metre yükseklikteki balkondan zemine düşmesi sonucu ağır şekilde yaralandı.26 Nisan 2025 Cumartesi 11:41KIBRIS
Metropoll Araştırma vatandaşların tutuklamalara tepkisini sordu: Operasyonlar ekonomiyi vurduMetropoll Araştırma vatandaşların tutuklamalara tepkisini sordu: Operasyonlar ekonomiyi vurdu26 Nisan 2025 Cumartesi 11:40TÜRKİYE
Sivil Havacılık Dairesi’nden TEKNOFEST dolayısıyla NOTAMSivil Havacılık Dairesi, eski Ercan Havalimanı’nda TEKNOFEST kapsamında yapılacak hava gösterileri nedeniyle 29 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasına yönelik NOTAM’lar yayımladı.26 Nisan 2025 Cumartesi 11:37KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs