29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

PAPA TACİZ KURBANLARIYLA GÖRÜŞECEK

Papa taciz kurbanlarıyla görüşecek

28 Mayıs 2014 Çarşamba 14:10

Papa Francis İsrail ziyareti dönüşünde, gelecek ay Katolik Kilisesi rahiplerinin cinsel tacizine uğrayan kurbanlarla görüşeceğini açıkladı.

Cinsel tacizi "çirkin bir suç" olarak tanımlayan Papa, bu eylemi "Satanist ayinler" ile eşdeğer tuttuğunu söyledi.

Cinsel istismar suçunu işleyen rahiplerin "Allah'ın bahşettiği vücuda ihanet ettiğini" söyleyen Papa Francis, ilk kez Vatikan'a yöneltilen cinsel tacize karşı önlem çağrılarıyla ilgili yorum yapmış oldu.

Kudüs ziyaretini tamamlayan Papa Francis, Roma'ya öndüşü öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı verahipler tarafından tacize uğramış 8 kurban ile görüşeceğini açıkladı.

Papa, Vatikan'ın cinsel taciz suçlarını araştırmak için kurduğu komisyona liderlik yapan Kardinal Patrick O'Malley'le de bire bir görüşme yapacak.

BM'den Vatikan'a çağrı

Geçtiğimiz ay, Birleşmiş Milletler İşgenceyi Önleme Komitesi, Vatikan'ı cinsel istismarı bir tür işgence olarak kabul etmeye çağırmış ve bu soruna karşı adım atmasını istemişti.

Vatikan'ın Cenevre büyükelçisi Başpiskopos Silvano Tomasi ise, Vatikan'ın sadece kendi sınırları içerisindeki suçlarla ilgili işlem yapabileceğini söylemiş ve farklı ülkelerde faaliyet gösteren rahipler hakkında inceleme yürütemeyeceğini belirtmişti.

Birleşmiş Milletler, Vatikan'dan cinsel istismar suçunu işlediği tespit edilen dünya genelindeki tüm rahiplerin cezalandırmasını istiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA