25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

PANİĞE GEREK YOK

Paniğe Gerek Yok

06 Ağustos 2013 Salı 22:45

Başbakan Sibel Siber, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde gündeme ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Siber ilk olarak Kalecik’te yaşan çevre felaketine değindi.

Sibel Siber, Sivil Toplum Örgütlerinin, konuya hassasiyet göstermelerinin önemli olduğunu ancak, bazı açıklamalardan üzüntü duyduklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin petrolde toksit kimyasal madde bulunduğu ve bunun insan sağlığına zarar verdiği yönündeki açıklamalarına dikkat çeken Siber, “insan sağlığı her şeyden önemlidir” dedi:

“Her şeyden önce sağlık gelir. Önlem alınmaması durumunda sağlığı tehlikeye giren herkesten sorumluyum. İnsan sağlığını hiçe sayan bir durum söz konusu olamaz” Bölgeden sürekli numuneler alınarak gerekirse günde 2 kez tahliller yaptıklarını belirten Siber, tedbir amaçlı bölgedeki balık çiftliğinin kontrol altına alındığını, balık satışının durdurulduğunu su arıtma tesisinden ise su kullanılmadığını söyledi:

“Petrolün en çok sızdığı yerden örnek alındı. 1 km alanda canlı yok. Ama 13 km etrafta insan vücuduna zararlı toksinlere rastlanmadı… Bilimsel araştırmalar var”

Siber, gemiden yapılan boşaltımın uluslar arası standartlarda olmadığı bilgisini aldıklarını da belirtti. Başbakan Siber, Teknecik Elektrik Santrali’ne filtre takılması tartışmalarına da açıklık getirdi.

Yapılan araştırma sonucu, kullanılan yakıtın standartlara uygun olması halinde filtreye gerek kalmayacağı bilgisini aldıklarını ancak, bu yöndeki araştırmalarının sürdüğünü kaydetti.

Siber, Taşınmaz Mal Komisyonu’na takas için yapılan başvurulara da değindi. Dileyenlerin komisyona başvurarak Kuzey’de sahip oldukları eski Rum mallarını Güney Kıbrıs’taki mallarıyla takas edebileceğini ya da satın alabileceğini kaydetti. Siber, bu yöntemin iki bölgeliliği destekleyeceğini, Güney’deki Türk mallarının ucuza satılmasını önleyeceğini ve Türk mallarının ekonomik değerini artıracağını ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA