‘PALU AİLESİ’NE YEDİ GÖZALTI: TELEVİZYONDAKİ BEYANLAR DELİL KABUL EDİLDİ
Son günlerde içinde tecavüz, istismar ve cinayet geçen hikayeleriyle Türkiye’nin gündemine oturan Palu ailesinden yedi kişi, TV’deki beyanlarının delil kabul edilmesinin üzerine gözaltına alındı.

10 Ocak 2019 Perşembe 10:00
ATV’de Müge Anlı’nın programında, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Harun ve Havva Palu çifti 11 yıl önce kaybolan kızları 35 yaşındaki Meryem Tanhal ile sekiz yaşındaki torunları Melike’nin cinayete kurban gittiğini anlattı.
Bir yandan ailenin gösterdiği Tütünçiftlik sahilinde aramalar yapılırken bir yandan da çiftin damadı Tuncer Ustael, istismar, tecavüz ve cinayet dahil bazı suçlamalara hedef oldu.
Konunun TV’de günlerce tartışılması üzerine Kocaeli başsavcılığının talimatıyla bugün polis harekete geçti. Aileden Tuncer Ustael, eşi Emine Ustael, Havva, İsa, Fatih, Ayşe ve Harun Palu gözaltına alındı.
Reklam
Gözaltına alınan bazı şüpheliler İstanbul’daki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Emine Ustael hastane çıkışında “Bilmiyoruz. Ortaya atılan iftiralar onlar. Bizim hiçbir suçumuz yok. Biz hiç kimseyi gömmedik” dedi.
TV’deki program ihbar kabul edildi

Başsavcılık, gözaltılara ilişkin şu bilgileri verdi:
“Kayıp olduğu iddia edilen Meryem Tanhal’ın 2008 yılı Kasım ayında Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek ‘eşi Ahmet T. ve eşinin akrabaları olan E.T., E. T., H.T., U. T. ve Y.Ş. isimli kişilerin kendisini uyuşturucu haplar ve iğnelerle etkisiz hale getirip başka kişilere pazarladıkları, organ ticareti yaptıkları, kendisinin bu duruma dayanamayarak küçük kızı Melike’yi de alarak Körfez’de yaşayan ailesinin yanına taşındığı, eşi olan Ahmet T.’nin kendisini İstanbul’a geri götürmek için Körfez’e geldiği, bu esnada babası olan Harun P. ile eşi Ahmet T. arasında kavga çıktığı ve babasının eşini öldürdüğü, bu olay üzerine eşinin ailesinin kendisini tehdit etmesi sebebiyle eniştesi Tuncer U.’ya ait bir aracın içerisinde ailece yaşamaya başladıkları’ iddiasıyla şikayetçi olması üzerine Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, müşteki Meryem Tanhal’ın ağabeyi İsa P.’nin de 2008 yılının Aralık ayında Körfez Cumhuriyet Başsavcılığına ‘Eniştesi Tuncay U.’nun aracında yaşadıkları dönemde bir gece saat 02.00 sularında kız kardeşi Meryem Tanhal’ın arabada olmadığını, öldürülen Ahmet T.’nin ailesinin kız kardeşini kaçırdığını’ beyan ederek şikayetçi olduğu, kayıp Meryem’in annesi Hava P.’nin ilk ifadesinde, ‘Kızı Meryem’in ölen eşinin ailesine bilgi sızdırdığı iddiasıyla damadı Tuncer U. tarafından yemek verilmeyerek ve darp edilerek cezalandırıldığını, bu nedenle kızının hastalandığını ve arabanın içerisinde vefat ettiğini’ beyan ettiği, ancak daha sonra alınan ifadesinde ‘Kızı Meryem’in kaybolduğunu, torunu Melike’nin ise annesinin kaybolmasından bir yıl sonra içine cin girdiği gerekçesiyle damadı Tuncer U. tarafından ispirto ve sirke içirilerek öldürüldüğünü, Sakarya ili Kuşça köyüne gömüldüğünü’ belirttiği, küçük Melike ile ilgili soruşturmanın ayrılarak Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği, kayıp Meryem hakkında yürütülen soruşturmanın delil elde edilememesi sebebiyle 2014 yılında takipsizlik kararıyla sonuçlandırıldığı anlaşılmıştır.”
‘Kasten öldürme’ ve ‘cinsel istismar’ suçlaması
Savcılık, ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programında izleyicinin Meryem Tanhal’ın ailesiyle Ustael’in aracında kaldığı dönemde ağaca bağlanmış şekilde gördüğünü anlatması sonrası takipsizlik kararının kaldırıldığını ve yeniden soruşturma başlatıldığını aktardı.
Açıklamada şöyle dendi: “Televizyon programındaki beyanlar delil kabul edilerek 9 Ocak 2019 tarihinde kasten adam öldürme ve bu suça yardım suçlarından şüpheliler Emine U., Harun P., Ayşe P., İsa P., Hava P., Fatih P. ile kasten adam öldürme ve cinsel istismar suçlarından şüpheli Tuncer U. gözaltına alınmıştır. Kayıp Meryem’in cesedinin bulunabileceği yerlerde yapılan kazı çalışmalarından sonuç alınamamıştır.”
Yayın yasağı geldi
Başsavcılığı ‘soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla’ yayın yasağı getirilmesini istedi. Körfez Sulh Ceza Hakimliği de talebi kabul etti.
Palululardan tepki
Öte yandan Elazığ’ın Palu ilçesinde yaşayanlar Palu ailesinden rahatsız
Palu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, aileyle hiçbir ilgilerinin bulunmadığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin pek çok kentinden arayıp Palu ailesini soruyorlar. Paluluların aile yapısında terbiye vardır, sevgi ve saygı vardır. Sadece soyadı benzerliği… Elazığ’ın Palu ilçesiyle bir bağları yok.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadınlar Basketbol Ligi’nde Sezon İskele’de BaşlıyorGirne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan sezon açılış maçı, söz konusu salonda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’na alındı.18 Nisan 2025 Cuma 16:05BASKETBOL
Şimdi de Cübbe ve Sarık tartışması...Gazeteci Serhat İncirli bu sabahki programını cübbe ve sarık ile sunmuştu... Tepkiler var...18 Nisan 2025 Cuma 14:41KIBRIS
Denktaş, “Görünen yüzün arkasında başka bir plan var” Serdar Denktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKTC vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denktaş, yetkili ağızlardan art arda yapılan açıklamaların bilinçsizlikle açıklanamayacağını belirtti.18 Nisan 2025 Cuma 14:40KIBRIS
Bekirpaşa Lisesi'nde Öğretmenlere tehdit!“Derslere girmezseniz hakkınızda soruşturma başlatılacak”18 Nisan 2025 Cuma 14:30İSKELE
İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlilerinin davası 24 Nisan'daAdıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan İsias Oteli'nin yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında açılan davanın ilk duruşması, 24 Nisan Perşembe günü başlayacak.18 Nisan 2025 Cuma 14:22TÜRKİYE
Girne’de Kulis Bar kurşunlandı!Girne’de faaliyet gösteren Kulis Bar, gece yarısı kurşunlandı. Polis, olay sonrası gerçekleştirilen operasyon kapsamında 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.18 Nisan 2025 Cuma 14:19GİRNE
Rum ve Boşbakan denilen Üstel Ankara'dan dönüyor! UBP hareketli!Tüm UBP üyeleri Üstel’i karşılamak üzere Ercan Havalimanı’na davet edildi18 Nisan 2025 Cuma 14:09KIBRIS
Boynuna yatak bazası düştü, hayatını kaybetti!Dikmen’de sakin 51 yaşındaki Selma Güleryüz, dün saat 09.30 sıralarında kalmakta olduğu ikametgah içerisinde, yatak bazası boynu üzerine düşmüş şekilde cansız olarak bulundu.18 Nisan 2025 Cuma 13:44KIBRIS
52 yaşındaki Hakan Anter kayıpPolisten verilen bilgiye göre, Anter aranıyor…18 Nisan 2025 Cuma 13:43KIBRIS
Dünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldiDünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldi17 Nisan 2025 Perşembe 09:15SPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs