27 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

PALALI SALDIRGANA 9 BİN TL İLE KURTULDU

Palalı saldırgana 9 bin TL ile kurtuldu

11 Temmuz 2014 Cuma 13:31

Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Taksim'de bir kadını palayla yaraladığı gerekçesiyle yargılanan Sabri Çelebi'ye, "kasten yaralama" suçundan 9 bin lira adli para cezası verildi.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Sabri Çelebi katılmadı. Şikayetçi E.Y.'yi ise avukatı Yelda Koçak Urfa temsil etti.

Esasa ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanığın "kişi üzerindeki etkisi basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ve yaşamını tehlikeye sokmayacak ölçüde kasten yaralama" suçunu işlediğinin sabit olduğu, suçun işleniş şekli, işlendiği zaman, yeri, suç konusunun önemi, meydana gelen zararın ağırlığı, rapor içeriği, kastın yoğunluğu ve güdülen amacı göz önüne alarak, sanığı 180 gün adli para cezasına çarptırdı.

"Kasten yaralama" suçunu silah sayılan "pala" ile işlediği gerekçesiyle sanığın cezasını yarı oranında artırarak önce 270 güne çıkaran, daha sonra sanığın beyanlarını lehe sayıp 6'da 1 oranında indirim uygulayarak cezayı 225 güne düşüren mahkeme, ekonomik durumunu göz önüne aldığı Sabri Çelebi'nin günlüğü 40 liradan toplam 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

4 eşit taksitle ödenmesi kararlaştırılan adli para cezasını ertelemeyen mahkeme, sanığın daha önce aynı suçtan mahkumiyeti bulunduğu ve yeniden suç işlemeyeceği kanaati oluşmadığını belirterek, "hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının uygulanmasına yer olmadığı" yönünde de hüküm kurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ'ınca hazırlanan iddianamede, sanık Sabri Çelebi'nin "kasten yaralama'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA