27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa19°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

ÖZYİĞİT: "UBP, İBADET YERLERİYLE KAMU KURUM VE KURULUŞLARINI SİYASETE ALET ETMEKTEN VAZGEÇMELİ"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi'ni (UBP) ibadet yerleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarını siyasete alet etmekten vazgeçmeye çağırdı.

Özyiğit: "UBP, ibadet yerleriyle kamu kurum ve kuruluşlarını siyasete alet etmekten vazgeçmeli"

18 Haziran 2016 Cumartesi 14:41

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi'ni (UBP) ibadet yerleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarını siyasete alet etmekten vazgeçmeye çağırdı.

Ramazan ayını fırsat bilen UBP'li yetkililerin Mağusa ve İskele'de camide iftar yemekleri düzenlediğini, KKTC Kızılay Derneği'nin de UBP finansmanıyla yemekler düzenlediği yönünde çok ciddi iddialar bulunduğunu belirten Özyiğit, yakın zamanda UBP saflarına katılan İskele Belediye Başkanı'nın da bu istismara destek verdiğini kaydetti. Özyiğit, söz konusu yemeklerin hangi bütçeden karşılandığının açıklanmasını istedi.

UBP veya başka bir örgütün kendi bütçesinden iftar yemekleri verebileceğini, ancak bu yemeklerin camide veya kamu kurumlarında yapılmaması gerektiğini belirten Özyiğit, "Herkes din ve inanç özgürlüğüne sahiptir. Ancak dinin siyasete alet edilmesi doğru değildir " dedi.

"Başbakanın İstanbul ziyareti"

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün kızının mezuniyet töreni için İstanbul'a kalabalık bir ekiple birlikte gittiğini, İstanbul'da en lüks otellerden birinde kalındığını, tümünün masraflarının da devlet bütçesinden karşılandığını anımsatan Özyiğit, Başbakan da olsa halktan kesilen vergilerin bu şekilde kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Devlet kaynaklarının özel işler için kullanılmasının UBP'nin alışkanlıklarından biri haline geldiğini, makam araçlarıyla düğünlere gidilmesinin bunun bir başka örneği olduğunu belirten Özyiğit, "Para yok" gerekçesiyle devletten alacaklı birçok kesimin ödenmediği bir dönemde devlet bütçesinin bu şekilde kullanılmasının halkla alay etmek anlamına geldiğini kaydetti.

"Sn. Atun asli görevi ile ilgilensin"

Açıklamasında Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un, ekonomik kurumlara resmi yazı göndererek fuar alanına Mescit yapılması için katkı payı istemesini de değerlendiren Özyiğit, "Sn. Atun üzerine vazife olmayan konularla uğraşacağına, asli görevine odaklansın. Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiği, üretici, esnaf, zanaatkar, sanayici başta olmak üzere birçok sektörün batağa sürüklendiği bir dönemde, Sn. Atun vatandaşları ekonomik olarak rahatlatacak projeler üretesin " ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA