25 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa28°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

ÖZYİĞİT: “SN. ÖZGÜRGÜN KOMİK DURUMA DÜŞMEKTE”

Özyiğit: “Sn. Özgürgün komik duruma düşmekte”

09 Aralık 2015 Çarşamba 14:29

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün “Gerekirse Sn. Mustafa Akıncı’yı görüşmecilikten alırız’ şeklindeki açıklamasının siyasi ciddiyetle bağdaşmadığını vurguladı.

Özyiğit, müzakere masasındaki tutanak notlarının bugüne değin olmadığı kadar düzenli ve süratli bir şekilde meclise gönderildiği, tüm partilerin her hafta müzakerelerle ilgili düzenli olarak bilgilendirildiği bir gerçeklik iken,  bu şekilde bir açıklamanın ortamı bulandırmaktan başka amaca hizmet etmediğini kaydetti.

Cemal Özyiğit, DPUG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ile UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun müzakere tutanaklarının meclise gelmesi ve müzakerelerle ilgili olarak düzenli ve teferruatlı bilgilendirme yapıldığını yönünde açıklamaları ortada iken, Hüseyin Özgürgün’ün bu şekilde açıklama yapmasının düşündürücü olduğunu belirtti.

Kıbrıs konusundaki görüşmeler olumlu şekilde ilerledikçe, belirli çevrelerin foyasının da ortaya çıktığına dikkat çeken Özyiğit, “Müzakerelerin olumlu ilerlemesinden rahatsız olanlar gerçek düşüncelerini bu şekilde belli ediyorlar” dedi.

Tüm manipülasyon ve softa şaşırtmaları çabalarına rağmen, Kıbrıs Türk halkının adil ve kalıcı bir çözümden yana olduğunu belirten Özyiğit, “Toplum kararını vermiştir. Kıbrıslı Türkler barışın tarafı olduğunu ve bu sürece Mustafa Akıncı liderliğiyle yürümeyi tercih ettiğini, Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüksek sesle haykırmıştır” ifadelerini kullandı.

Bu gibi oyunlarla sürecin farklılaşacağını ummanın abesle iştigal olduğunu belirten Özyiğit, “Sn. Özgürgün yakın zamanda halkın yüzde 60’ının oyuyla seçilen ve sonraki süreçlerdeki duruşuyla kendine olan güveni daha da artıran Cumhurbaşkanının görüşmeciliğini tartıştırmakla, halk nezdinde komik duruma düşmüştür. Kaldı ki, 28 Temmuz 2013’teki irade değişmiştir. Son Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıkan irade, 2013 yılında meclise yansıyan iradeyi tersyüz etmiştir. Dolayısı ile halk iradesini gasp edenlerin, güçlü bir halk desteği ile göreve gelen Sn. Cumhurbaşkanı’na dil uzatması komik kaçmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı ve ekibinin, 2 bölgeli, 2 toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözümün tam manasıyla oluşması için çok ciddi çaba gösterdiğini, dengeli ve adil bir çözüm ararken, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını koruma yönünde de kararlı bir tutum sergilediğini belirten Özyiğit,  toplumun aydınlık geleceğini düşünen herkese düşen görevin de bu sürece destek vermek olduğunu ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA