25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

ÖZYİĞİT: “BRT YASASI’NIN BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE GEÇMESİ AMACINDAYIZ”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Aysu Basri Akter ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tosun’u kabul ederek görüştü. 

Özyiğit: “BRT yasası’nın bu hükümet döneminde geçmesi amacındayız”

27 Aralık 2018 Perşembe 17:53

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Aysu Basri Akter ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tosun’u kabul ederek görüştü. 
Özyiğit, BRT Yasası’nın bu hükümet döneminde geçmesi ve kurumda huzurlu bir çalışma ortamı yaratılması amacında olduklarını kaydederken, BRTK Müdürü Akter “Ümidimiz yasanın Ocak ayı itibariyle Meclis’in gündemine gelmesi ” açıklamasında bulundu.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, BRTK’nın 55’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleşen görüşmede konuşan Bakan Özyiğit, BRTK’nın Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.
Özyiğit, geçmişte bazı dönemlerde sıkıntı yaşansa da Aysu Basri Akter yönetimindeki BRTK’nın toplumun sesi olmaya, eşit ve tarafsız yayın yapmaya devam edeceğine inanç belirtti.
BRTK Yasası’nın da uzun yıllardır tartışıldığını hatırlatan Özyiğit, yasanın bu hükümet döneminde geçmesi ve BRTK’da huzurlu bir çalışma ortamı yaratılması amacında olduklarını kaydetti. 
Özyiğit, BRT’nin 55’inci kuruluş yıldönümünü vesilesiyle başta Akter olmak üzere tüm çalışanları kutladı.
AKTER
BRTK Müdürü Akter, kurumun projeleri hakkında Bakan Özyiğit’e bilgi verdi.
BRT’nın yarım asrı geride bıraktığını vurgulayan Akter, var olan sorunları gidermek ve geleceğe ayak uydurmak adına tüm çalışanlarla yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
BRTK’nın yeni yasasının tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Akter “Ümidimiz yasanın Ocak ayı itibariyle Meclis’in gündemine gelmesi” dedi.
Akter, Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirlikleri olduğunu anımsatarak, işbirliğini etkin şekilde devam ettirme niyetinde olduklarını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA