28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

“ÖZÜR DİLEMEZSE HİÇBİR PLATFORMDA MUHATAP KABUL ETMEYECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, ithalatçılara yönelik ifadeleri nedeniyle Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları’nı kınadı.

“Özür dilemezse hiçbir platformda muhatap kabul etmeyeceğiz”

12 Ağustos 2016 Cuma 15:02

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, ithalatçılara yönelik ifadeleri nedeniyle Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları’nı kınadı.

Oda’dan yapılan açıklamada, “Açıklamalarını geri çekip özür dilemediği sürece Mustafa Naimoğulları’nın hiçbir platformda muhatap kabul edilmeyeceği, hiçbir açıklamasına olumlu veya olumsuz yanıt verilemeyeceği” ifade edildi.

Naimoğluları’nın “ithalat politikası beş tane ithalatçının egemenliğine bırakılmıştır. O ithalatçılardan dönem dönem siyasiler, siyasi ve maddi anlamda nemalanmaktadır” ifadelerini kullandığı belirtilen açıklamada, bu ithamın binlerce ithalatçı yanında ithalat süreçlerine ön izin veya izin vererek katılan gelmiş geçmiş siyasileri de kapsadığı vurgulandı.

Açıklamada, “Sorunları düşmanlık ve karalama yöntemleri ile televizyon ekranlarına taşımak, böylece kamuoyu üzerinde baskı oluşturarak gerçekçi çözümler üretilmesini engellemek amacı taşıyan bu yöntem, elbette itibar görmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Naimoğulları’nın bu ithamını geçiştirmenin doğru olmadığı vurgulanan  açıklamada, şöyle denildi:

“Odamız, bu saldırı ile ‘rüşvetçi’ suçlaması ile karşı karşıya kalmış olan siyasilerimizi de benzer bir tutum içinde görmek arzusundadır. Kıbrıs Türk ekonomisinin sorunları, elbette bu tür yöntemlerle ele alınacak değildir. Belirtmek isteriz ki bu tür saldırılar akılcı ve gerçekçi tartışmaları engelleyemeyecektir.”

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA