26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

ÖZLÜ DİYALOG ŞART

Özlü diyalog şart

23 Eylül 2014 Salı 12:26

Rum Cumhurbaşkanı kurtarma programından 2015'in sonunda çıkılabileceğini umuyor 

Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Güney Kıbrıs'ın kurtarma programından 2015'in sonunda çıkabileceğini umduğunu belirtti.

Londra'da Kıbrıslı Rum Kardeşliği tarafından onuruna verilen bir etkinlikte konuşan Anastasiades, Kıbrıs konusunda bir çözüme ulaşabilmek için özlü bir diyaloga girmek gerektiğini söyledi.

Ülke ekonomisiyle ilgili olarak da Rum Cumhurbaşkanı, her şeyin planlandığı şekilde gitmesi durumunda, boş iyimserlik veya abartı olmadan 2015'in sonundan önce, çok değerli olan bu önemli dönemin farkında olarak herkesin katkısıyla kendi ayaklarımızın üzerinde durmak için memorandumdan çıkma durumunda olunabileceğini umduğunu ifade etti.

Nicos Anastasiades, bankaların yabancı yatırımlarla sermayelerini artırmalarından ve kredi derecelendirme kuruluşlarının arka arkaya olumlu değerlendirmelerinden söz etti.

Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak Rum Cumhurbaşkanı Anastasiades, Kıbrıslı Rumların 1974'teki harekatın kurbanı olduklarını, sorunu çözmek için özlü bir diyaloga girmenin gerekli olduğunu vurguladı.

Anastasiades, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Rumların  çalışmalarına da değindi ve Kıbrıs Rum Kardeşliğini 80. yıldönümünden dolayı kutladı.

Kıbrıs Rum Kardeşliği'nin kendisini Kardeşliğin hamisi ilan etmesinden etkilendiğini bildiren Cumhurbaşkanı, hükümetin her zaman Birleşik Krallık'taki Kıbrıs toplumunu destekleyeceğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA