29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

ÖZKAN SAYILI SATRANÇ ANI TURNUVASI YAPILDI

Genel Orta Öğretim Dairesine Bağlı Girne Bölgesi Okulları , Anafartalar Lisesi’nin ev sahipliğinde , 8 Ekim Pazartesi günü 9.30 – 12.30 saatleri arasında, toplam 42 satrançının katılımı ile gerçekleşti.

Özkan Sayılı Satranç Anı Turnuvası Yapıldı

10 Ekim 2018 Çarşamba 15:25

Genel  Orta  Öğretim  Dairesine  Bağlı  Girne  Bölgesi  Okulları , Anafartalar  Lisesi’nin   ev  sahipliğinde  , 8 Ekim Pazartesi  günü   9.30 – 12.30  saatleri  arasında, toplam 42  satrançının katılımı ile gerçekleşti. Turnuva bitiminde, Özkan Sayılının ailesinin de katıldığı ödül töreninde, katılanlara ve dereceye girenlere ödülleri verildi.  Oya Kutsal’ın duygu yüklü konuşmasında Özkan Sayılı’nın mesleğinde başarılı, özverili olduğu ve satranca çok büyük katkıları olduğu örnekler verilerek anlatıldı. Özkan Sayılı’nın kızı Dr. Ayşe Sayılı,babasıyla onur duyduklarını, onu anmak için düzenlenen bu güzel etkinliğe katkı koyanlara teşekkür ettiğini söyledi.

ÖZKAN  SAYILININÖZGEÇMİŞİ

Özkan Sayılı 1937 yılında Limasol’un Köseoğlu mahallesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Limasol’da tamamladı. Ankara’da Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nden Felsefe bölümünden 1960 yılında mezun oldu.

Kıbrıs’a döndükten sonra ilk olarak Lefkoşa Erkek Lisesi’nde, daha sonra ise adanın çeşitli ortaokul ve liselerinde öğretmenlik yaptı. 1974’ten sonra Girne’de Anafartalar Lisesi’nde 1987 yılına kadar öğretmenlik ve idari görevlerde bulundu. 1987-1990 yılları arasında Öğretmen Koleji’nde müdür  vekilliği görevinde bulundu. 1990 yılında 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin kurulmasında emeği geçti ve oranın ilk müdürü oldu. 1995 yılında emekli olana kadar bu okulda müdürlük görevinde bulundu.

 Tüm meslek yaşamı boyunca satranç sporunu öğrencilere sevdirmek için çalışmalar yaptı. Özellikle ortaokul yıllarından itibaren kendisi zihin gücüne dayalı sporlara oldukça meraklıydı. Bilardo ve satrancı çok severdi. Daha sonraki yıllarda satranç sporuna yoğunlaştı. Özkan Sayılı, bu sporun okullarda yaygınlaşması için Genel Orta Eğitim Dairesi’nin de desteği ile çok çaba gösterdi. Çeşitli satranç turnuvaları ve kurslar düzenlenmesine katkılarda bulundu. 1983 yılında KKTC’nin satranç şampiyonu oldu.

Özkan Sayılı evli olup üç kız çocuk ve beş torun sahibiydi.

30 Haziran 2017 tarihinde aramızdan ayrıldı. Onu Özlemle anıyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA