16 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

ÖZGÜRGÜN’DEN İSTİHDAM ELEŞTİRİSİ

Özgürgün’den istihdam eleştirisi

28 Nisan 2014 Pazartesi 10:48

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Yorgancıoğlu, CTP’li istihdamlarla ilgili ‘haberim yok’ derken, aslında hem yetkisiz, hem çaresiz, hem de aciz olduğunu gösteriyor” iddiasında bulundu.

Özgürgün, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na istihdamlarla ilgili eleştirilerde bulundu.

“Sayın Yorgancıoğlu ‘varlığını Rumlarla barış’ adına armağan ederken, ne yazık ki kendi ülkesinin iç barışını da CTP MYK’sının kin, öfke ve hırsına kurban etti” iddiasında bulunan Özgürgün, işe alımların tamamen partizanca yaklaşımlara dayalı yapıldığını savunarak, “Duyurusuz, sınavsız istihdamlar yapılıyor” dedi ve şu görüşleri dile getirdi:

“UBP döneminde işe alınmalarının dışında hiçbir yasal gerekçe gösterilemeyen ve CTP MYK kararlarıyla sokağa atılan gençlerimizin yerine, aralarında CTP örgüt başkanlarının ve militanlarının da bulunduğu 11 kişinin istihdamı, bu hükümetin son rezaleti ve Sayın Yorgancıoğlu’nun yalanlarının bir kez daha tescilidir.

CTP, kendine özgü, bilinen tavrıyla hareket etmektedir. Devlet imkanlarını kullanarak, insanımızın duygularıyla oynayarak, yaşlılara, hastalara hizmet götürecek gerekçesiyle örgüt başkanlarına sağlık hizmeti verdirmeye çalışmak, siyasi istismardan da ötedir. Şimdi 366 gencin görevlerine partisel yaklaşımla, inatla ve ısrarla son verilmesi sürecinde, hükümetin başının, Maliye Bakanı’nın, milletvekillerinin “Bundan böyle geçici istihdam olmayacak. Olursa bu istifa gerekçesidir” sözlerine rağmen, 11 CTP’linin gayrimeşru istihdam edilmesi karşısında suskun kalan hükümet ortağının gerçek niyeti sorgulanmaktadır.

Yoğun işsizlik sorunu yaşanan Karpaz bölgesinde, yerel seçimler öncesi sadece partililerine yönelik gerçekleştirilen bu istihdamları, CTP zihniyetinin yayılmacı girişimi olarak göremeyen DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın, sağda güçbirliğini bozarken ‘Ulusal Birlik Partisi’ni yan yatırdık’ şeklindeki değerlendirmesini halkımız çok iyi okumaktadır ve gereğini yapacağına olan inancım da tamdır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA