20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ÖZGÜRGÜN TBMM'NİN DARBE İZLERİNİ İNCELEDİ...

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ankara temasları çerçevesinde bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti.

Özgürgün TBMM'nin darbe izlerini inceledi...

27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:30

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ankara temasları çerçevesinde bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından kabul edilen Özgürgün, TBMM Genel Kurul Salonu ile 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında savaş uçakları tarafından bombalanan ve hasara uğratılan bölümleri gezdi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün ziyarette, TBMM’nin, halkın seçtiği vekillerle ne kadar güçlü ve sağlıklı durursa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkının da o kadar güçlü olacağına vurgu yaparak, “Anavatan Türkiye ne kadar iyiyse Kıbrıs Türk halkı da o kadar iyi olacaktır. Bunu da demokrasiye bağlılığıyla, güçlü iradesiyle ve güçlü ekonomisiyle yapacaktır” dedi.

TBMM ziyaretinde Başbakan Özgürgün’e, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu eşlik etti.

1469616725.jpg

KAHRAMAN

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kabulde yaptığı konuşmada, KKTC Başbakanı’nı TBMM’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Şeref verdiniz, hoş geldiniz. Sizi Türkiye’de görmekten bahtiyarız, Ha Kıbrısımız ha Türkiyemiz bir aradayız, beraberiz” ifadelerini kullandı.

Kahraman, TBMM’nin 15 Temmuz’da uğradığı saldırı ve darbeyi halkın önlendiğini, milletin demokrasiyi sahiplendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu demokrasi kültürünün yerleşmiş olmasının bir uzantısıdır. Meydanlar hala bildiğiniz gibi ayakta. Halbuki askerler, millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ama kışlasında olacak. Maalesef bir sıkıntı yaşadık ama çok dersler var bunda. Bundan sonra bir silahlı güç sahibi kişi, ‘hadi gideyim darbe yapayım diyemeyecek. Niye? Toplum kabul etmiyor. Bu, onun ispatı oldu. Bir daha inşallah böyle bir gün olmayacak, önümüz kesilmeyecek. Türkiye’mizin sıkıntısı sadece kendinin değil, bölgenin ve dünya barışının sıkıntısı demektir. Atlattık, geçti. Bundan dersler alarak ona göre hazırlık yapıyoruz.”

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, hükümeti adına beraberindeki 4 bakan ve heyetiyle birlikte TBMM Başkanı’nı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, TBMM’nin Türk milletinin demokrasisinin temsil edildiği yer olduğuna vurgu yaptı ve şöyle devam etti:

“Egemenlik kayıtsız şartız milletin ise, TBMM de bu egemenliğini halkın vekilleri eliyle kullandığı yer olarak büyük Türk milletinin bu anlamda bir mabedi. Biz burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Büyük Türk milletinin kopmaz bir parçalı olan Kıbrıs Türk Halkı da TBMM’ye hep bu gözle bakıyor.”

Başbakan Özgürgün, TBMM’nin önemine vurgu yaparak, “TBMM’nin, halkın seçtiği vekillerle ne kadar güçlü ve sağlıklı durursa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk Halkının da o kadar güçlü olacağına” işaret etti.

Özgürgün, “Anavatan Türkiye ne kadar iyiyse Kıbrıs Türk Halkı da o kadar iyi olacaktır. Bunu da demokrasiye bağlılığıyla, güçlü iradesiyle, güçlü ekonomisiyle yapacaktır” dedi ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Büyük Türk milletine geçmiş olsun. TBMM’ye geçmiş olsun. Bu vesileyle, bu kritik dönemde ziyaret etmiş olmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Hem de böyle bir dönemde kardeşlik bağları içerisinde yanınızda olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

1469616728.jpg

ÖZGÜRGÜN TBMM GENEL KURULU’NU ZİYARET ETTİ

Başbakan Özgürgün, görüşmenin ardından TBMM’nin 15 Temmuz darbe girişimde bombalanan bölümlerini gezdi, TBMM Genel Kurul Salonu’nu ziyaret etti ve yetkililerden bilgiler aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA