18 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

ÖZGÜRGÜN: SEÇİM KAPIDA, HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR

UBP Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin son iki ayda piyasaya yaklaşık 700 milyon TL para aktardığını söyledi. Özgürgün, “Bunu biraz iş bilmek, biraz iyi niyet, biraz da elini taşın altına koyarak, cesaretle yaptıklarını

Özgürgün: Seçim kapıda, hedef tek başına iktidar

04 Temmuz 2016 Pazartesi 12:25

“SEÇİM KAPIDA, HAZIR OLUN… HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR”

 Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı,  Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin son iki ayda piyasaya yaklaşık 700 milyon TL para aktardığını söyledi. Özgürgün, “Bunu biraz iş bilmek, biraz iyi niyet, biraz da elini taşın altına koyarak, cesaretle yaptıklarını” kaydetti.

UBP Gönyeli Kadın Kolları’nın düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Özgürgün, hükümetin iki ayda farkını gösterdiğini, insanlarının yüzünün gülmeye başladığını belirtti.

Partililere “2017’de seçimin ayak sesleri duyulacak, seçim kapıdadır, hazır olun” diye seslenen Özgürgün, “UBP gelecek seçimde tek başına iktidarın tek adayıdır” ifadelerini kullandı.

UBP Basın Bürosu’nun açıklamaısna gore, partinin zor süreçlerden geçtiğini, son üç yılda tahmin edilemeyen değişim olduğunu, UBP’nin bu değişime hazır olduğunu gösterdiğini kaydeden Özgürgün, şöyle konuştu:

“UBP’nin Başbakanlığı da alarak hükümete geldiği andan itibaren son iki ay içerisinde insanlarımızın yüzünün güldüğünü görüyoruz. Çiftçi, hayvancı, esnaf, müteahhit kim varsa, devletten yüklü miktarda alacaklarını iki ay içerisinde hükümetimiz ödemiştir. Bugün piyasaya hükümetimiz son iki ay içerisinde yaklaşık 700 milyon TL para aktarmış bulunmaktadır. Bunu yaparken, bir çok insan Anavatan Türkiye’den gelen yardımlardan bahsediyor ama, çok küçük miktarda da bir yardım yaptı hükümet… Bunu, biraz iş bilmek, biraz iyi niyet, biraz da elini taşın altına koyarak, cesaretle yaptık. UBP hükümetlerinin farkını iki ayda bile ortaya koyduk. UBP’li hükümetlerin ülkeye neler verebileceğin iki ayda gösterdik.”

“DAHA ÇOK KADIN MİLLETVEKİLİ VE BAKAN ÇIKMALI”

UBP’nin kadınlara ne kadar değer verdiğini de gösterdiklerini, son 3 yılda yaptıkları tüzük değişikliklerinin devrim niteliğinde olduğunu söyleyen Özgürgün, eskiden erkek egemen görünümünde olan Parti Meclisi’nde şimdi kadın üyelerin de olduğunu, bunun UBP’de devam edeceğini, gelecek dönemde UBP’den daha çok kadın milletvekili ve bakan çıkacağına inandığını kaydetti.

“Siyasete ne kadar çok katılırsanız yolu açacağız, buna söz veriyorum. Ama yönetim kadrolarında daha çok katılın” diyen Özgürgün, kadınların seçim dönemi çalışmalarının dışında yönetimde de görev alması gerektiğini, bürokraside de görev alan kadınlar bulunduğunu, bu sayının artmasından yana olduğunu belirti.

Özgürgün, iktidarları dönemde, Başbakanlık’taki kadın müdür sayısının erkek müdürlerin sayısının iki katı olduğunu, diğer bakanlıklardaki durumun da zaman içinde değişeceğini söyledi.

UBP’nin ülkeye vereceği hizmetlerde kadınların yerinin çok önemli olduğunu ifade eden Özgürgün, kadınların faaliyetlerinin partinin yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

“SEÇİM ÇOK UZAK DEĞİL”

UBP’nin gelecek seçimde tek başına iktidarın tek adayı olduğunu vurgulayan Genel Başkan Başbakan Özgürgün,  UBP’nin zaten birinci parti olduğunu, daha iyi çalışmak gerektiğini ifade ederek, “Seçim çok uzak değildir” dedi ve üyelere şöyle seslendi:

“2017 yılına girdiğimiz andan itibaren seçimin ayak sesleri yavaş yavaş duyulacaktır. Yaz aylarına giriyoruz, Meclis Ekim’de açılacak, bütçe çalışmaları derken 2017’yi bulacağız. 2017 yılına girdiğimiz anda seçim yakındır, kapıdadır. Biz hazır olmalıyız...”

Halkın iki ayda UBP’li hükümetlerin farkını gördüğünü dile getiren Özgürgün, “Türkiye’den gelen suyla ilgili çalışmaların hayata geçirildiğini, Ekonomik ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın süratle imzalanıp bütün projelerin önünün açıldığını, geçmiş dönemde bu projelerin üç yıl beklediğini” kaydetti.

UBP Gönyeli Örgüt Başkanı Mehmet  Akdağ da, kadınların partide geçmiş yıllarda seçim dönemlerinde aktif olduğunu, ancak son yapılan tüzük kurultayı ile kadınların parti yönetiminde de görev almaya başladığını belirterek, bu konuda hassas davrandığı için Özgürgün’e teşekkür etti.

İftar yemeğine, Başbakan Özgürgün’in eşi Dilek Özgürgün, annesi Tangör Özgürgün, eski bakanlardan Şerife Ünverdi ile Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy’un eşi Azra Taçoy da katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA