05 Mayıs 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

ÖZGÜRGÜN GİTSİN TALAT'A KAHRAMANLIK YAPSIN

“ CTP destekli Akıncı taviz veriyor, UBP yönetimi susuyor”

Özgürgün gitsin Talat'a kahramanlık yapsın

15 Ekim 2015 Perşembe 11:44

UBP Genel Başkan adayı Tatar, Özgürgün’ü Kıbrıs konusunda UBP’lilere kahramanlık taslayacağına Cumhurbaşkanı Akıncı ve Talat’a gidip kahramanlık yapmaya davet etti:

“ CTP destekli Akıncı taviz veriyor, UBP yönetimi susuyor

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, “ CTP’nin tam desteğini alan, CTP milletvekilini görüşmeci yapan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Kıbrıs görüşmelerinde ciddi hatalar yapmakta olduğunu, kurultayda başarı sağlayacağı zannıyla CTP’ nin her şartına boyun eğerek hükümete giren Özgürgün’ün son günlerde UBP’nin Kıbrıs konusundaki görüşlerinden asla vazgeçmediğini vurgulamasının bir manası olmadığını” belirtti.

Tatar,  Özgürgün’e, “ hükümet için UBP yetkili organlarından ve milletvekillerinden gizlediğin bir protokol imzaladığın CTP Genel Başkanı Türk tarafının herhangi bir anlaşmaya hayır demesi ile Rum tarafının hayır demesi arasında fark var. Biz hayır dersek bizim için felaket olur derken neden sustuğunu, Akıncı, mülkiyet, etkin ve fiili garanti sistemi,  çapraz oy, AB’ ye uyum çalışmaları gibi şu ana kadar görüşülen konularda çok kritik tavizler verirken neden telaş edecek bir şey yok diye demeç verdiğini” sordu.

Ersin Tatar, “ görüşmelerin iyi gitmediğini, Rum tarafının Akıncı’dan aldığı tavizlerden bile memnun olmadığını, daha fazlasını istediğini , Akıncı ve ekibinin olumlu algı yaratmak adına Euro’ya geçilecek yalanı ile halkı kandırmaya çalıştığın” ifade etti ve “ UBP Genel Başkanı anti demokratik yollarla bizi sindirmeye çalışacağına bizimle ilgili olarak yalan iddialar ortaya atacağına bunlarla ilgili neden demeç vermiyor“ diye sordu.

Tatar açıklamasına devamla şunları kaydetti:

“  UBP Genel Başkanı kurultay uğruna partimize çok büyük zararlar vermiştir.

Özgürgün bir devrim yapmadı, UBP’yi UBP yapan herşeyi yerle bir etti devirdi.

2013 kurultayında Divan Başkanı olarak tüzüğümüzü yanlış yorumlayan, üzerine düşen görevi tüm uyarılara rağmen yapmayan, partimizin mahkemelere düşmesinin, pek çok arkadaşımızın partiden ayrılmasının ve milletvekilliği genel seçimleri, yerel seçimlerdeki başarısızlığımızın  baş sorumlusu olan Özgürgün asla UBP’yi yönetemeyeceğini, UBP’de birlik, beraberlik sağlayamayacağını her davranışı ve açıklaması ile daha da belirgin hale getirmektedir.

Hüseyin Özgürgün,  bugüne kadar hiç yapmadığı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiç düzenlemediği sırf kurultayda başarılı olacağını zannederek son günlerde düzenlemekte olduğu köy gezilerinde  Kıbrıs konusuna boşuna değinmesin.

Kıbrıs konusunda UBP’lilere değil ortağı CTP Genel Başkanı’na ve Cumhurbaşkanı Akıncı’ya gidip konuşsun, eğer yapabilirse onlara kahramanlık taslasın.

Talat destekli Akıncı taviz verirken UBP susuyor.

Ama Özgürgün için deniz bitti. Özgürgün artık kimseyi aldatamaz.

Özgürgün’ün demokrasiden nasibini almadığı, vefa, arkadaşlık, dostluk, kardeşlik gibi kavramları asla benimsemediği, bir konuda bugün başka yarın başka konuşabildiği kesinleşmiştir ve UBP üyeleri bunun faturasını 1 Kasım günü kendisine kesecektir.”

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA