28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ÖZGÜRGÜN DİKTATÖR MÜ OLUYOR? "PROTOKOL 'BİZE' GÖRE YERİNDE"

Başbakan Özgürgün, Çıralı başkanlığındaki KTSO heyetini kabul etti…

Özgürgün diktatör mü oluyor? "Protokol 'bize' göre yerinde"

07 Haziran 2016 Salı 16:18

Başbakan Hüseyin Özgürgün, ekonominin önünün açılmasının öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, “İmzalanan ekonomik ve mali işbirliği protokolünde de zaten bu ortaya kondu. Bize göre imzalamak değil, onu hayata geçirmek önemli. Hükümetimiz bunun için gerekli adımları atacak” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, öğleden sonra Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) heyetini kabul etti.

Başbakan, kabuldeki konuşmasında imzalanan protokole işaret ederek, protokoldekilerin hayata geçmesiyle hem sanayide hem de diğer sektörlerde olumlu gelişmeler görebileceklerini söyledi.

“İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

“İşbirliğine önem veriyoruz” diyen Başbakan Özgürgün, birlikte düşünmenin ve çözüm bulmanın da KKTC’nin gelişmesine katkı sağladığını vurguladı; “Görüş alışverişinde bulunmanın ve birlikte yürüyebilmenin önemini biliyoruz” ifadesine yer verdi.

ÇIRALI: “SİYASİ İSTİKRARIN OLMASI GEREK... ARKASINDAN EKONOMİK İSTİKRAR DA GELİR”

KTSO Başkanı Ali Çıralı ise kabuldeki konuşmasında Hüseyin Özgürgün’e başbakanlık görevinde başarı diledi; yeni hükümetin ülke için hayırlı olmasını temenni etti.

 “Güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomi yaratmak boynumuzun borcudur. Bu yolda varız ve hükümetle işbirliğine hazırız” diyen Çıralı şunu ekledi:

“Güçlü bir KKTC hem ülkeye, hem gençlere hem de barış için sürdürülen görüşmelere önemli katkı sağlayacak, buna inanıyoruz.

Zaten hem siyasetin hem de sivil toplumun hedefi budur. Bu hedefe ulaşılması için öncelikle siyasi istikrarın olması gerek, arkasından ekonomik istikrarın da geleceğini düşünüyoruz.”

“İMZALANAN PROTOKOL BİZE GÖRE YERİNDE”

“Anavatan Türkiye ile imzalanan protokol bize göre yerinde” şeklinde konuşan Ali Çıralı, protokolün alınması gereken tedbirleri, yapılması gereken reformları içerdiğini söyledi.

“Daha önce imzalanan protokollerin çok azı hayata geçti” görüşünü savunan Çıralı, “Yeni hükümetten beklentimiz protokolün en azından büyük bölümünü hayata geçirmesidir” dedi.

Çıralı, kabulün sonunda Başbakana Sanayi Odası olarak belirledikleri 10 maddelik bir toplantı gündemi sundu. Görüşmenin devamı basına kapalı devam etti.

Çıralı’nın sunduğu gündemde, “ekonomik program ve işletmelerin kamudan alacakları”, “seyrüsefer düzenlemesi”, “hellim”, “yerli üretimin korunması”, “kamu alacaklarında mahsuplaşma” gibi maddeler yer alıyor.

KTSO’nun Özgürgün’e sunduğu gündeminde ayrıca Kamu İhale Yasası ve Tüzükleri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı İhaleleri ile Çevre Yasası da bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA