ÖZGÜR: "DPÖ’NÜN KAPATILMASI BU NOKTADA GÜNDEME GELMİŞTİ"
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülmeye devam ediyor.

15 Aralık 2016 Perşembe 15:46
Soyer’in ardından TDP milletvekili Zeki Çeler söz aldı. Çeler, LTB’nİn kuracağı açık Pazar konusuna yönelik bir eleştiriye yanıt vererek, açık pazarın nasıl çalışacağı hakkında bilgi verdi.
Bakanlığa bağlı dairelere ayrılan bütçelerin yetersiz olduğunu savunan Çeler, hazine dairesinin Ekonomi Bakanlığına bağlanmasını da doğru bulmadığını kaydetti.
Kobilere yönelik desteğin devam etmesi temennisinde bulunan Çeler, özellikle yenilenebilir enerji konusunda adımların atılması beklentisini de dile getirdi.
ÖZGÜR
CTP milletvekili Birikim Özgür de, 2016’da ekonomik büyümenin yüzde 2.4’le sınırlı olacağının görüldüğünü belirterek, beklenmedik düşük oranın Kıbrıs Türkün fakirleşmesine ciddi sıkıntılarla karşı kalınmasına neden olabileceğini ifade etti.
Özgür, Ekonomide yapılacak çalışmaların yürütülmesi için Başbakanlık bünyesinde bir birim oluşturulması görüşünü dile getirerek, “Hükümetteyken hedefimiz de verimli sonuç elde etmek için istatistik birimiyle birlikte Başbakanlıkta bu birimi oluşturmaktı. DPÖ’nün kapatılması bu noktada gündeme gelmişti” dedi.
Türkiye’nin KKTC’ye sağladığı desteklerinin şarta bağlı olması gerektiği görüşünü de ortaya koyan Özgür, reform destek ödeneğinin kalıcı olabilmesi için bir çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Özgür, karşılıksız olarak alınan hibe ve desteklerin nasıl kullanıldığının ortaya çıkarılarak, ülke kaynaklarının dar bir kesim tarafından kullanıldığı algısının yıkılması gerektiğini söyledi.
Gümrük İdaresi konusunda , son derece çağ dışı yöntemlerin uygulandığını savunan Özgür, her şeyin kağıt üzerinde olduğu bir yapının çoktan terk edilmesi gerektiğini kaydetti.
İki ülkenin gümrük kapılarında bilgi paylaşımının acilen yapılması gerektiğine işaret eden Özgür, gümrüğün Maliye perspektifiyle yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Halkın kaynaklarına hep birlikte sahip çıkılması çağrısında bulunan Özgür, halkın kaynaklarının çar çur edilmesine karşı olduklarını vurguladı.
Enerji Güvenliğine ilişkin, Kıbrıs sorunu buzdolabında tutulmaya devam ederse bunun hem Kıbrıslı Türkleri, hem de Kıbrıslı Rumları etkileyeceğine işaret eden Özgür, bunun her iki tarafın da dezavantajına olacağını belirtti.
Elektrik konusuna da değinen Özgür, bu konuda Türkiye’yle imzalanan anlaşmanın göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret etti.
ULUÇAY
CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay da, bütçenin önemine işaret ederek, ekonominin genel yapısı ve nasıl çıkış yolu bulunabileceğine dair önerilerini ortaya koydu.
TC’nin hazırladığı kitapçığa işaret eden Uluçay, bununla ilgili bir çalışma yapılabileceğine işaret etti.
Kitabın ilk sayfasında makroekonomik değerlerin ortaya konduğuna dikkat çeken Uluçay, ilk sayfada bulunan tablonun 2010 yılı verilerini işaret etmesini eleştirdi.
2015 büyüme oranı konusunda da kendi verileriyle, kitapçıktaki verilerin çeliştiğini ifade eden Uluçay, belediyelerden toplanan verilerin bazılarında da örtüşmeyen noktalar olduğunu kaydetti.
Dövizlerdeki sert hareketlerden etkilenecek kesimin, dövizdeki oynamalardan daha az etkilenmesi için bazı adımlar atılabileceğine işaret eden Uluçay, dövizin sabitlenebileceğini, 2017’ye yönelik bazı adımların şimdiden atılabileceğini belirtti.
Gençler arasında istihdam yaratmaya yönelik çalışmaların yetersiz olduğuna işaret eden Uluçay, proje geliştirmeyle ilgili bir faaliyet yapılmadığı görüşünü dile getirdi.
TC’den alınan yardımlar konusuna değinen Uluçay, TC yardımlarının dağılımına bakıldığında yatırımlara yönelen kaynakta bir artış görüldüğünü, bunun geliştirilmesi gerektiğini anlattı.
Proje geliştirme konusunda atılması gereken adımlara da örnekler veren Uluçay, ülkede mesai ödeneklerindeki fazlalığa işaret etti. Uluçay, vardiya sistemine ne zaman geçileceğin de sordu.
Uluçay, Gazimağusa limanı için, Kalkınma Bankası aracılığıyla bir kalkınma hamlesi yapılabileceğine dikkat çekti.
Kıbrıs konusuna da değinen Uluçay, çözümün iki tarafın uzlaşmasıyla sağlanmasının önemine işaret etti.
Uluçay, 2017 bütçesinin hayırlı olmasını temenni etti.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.