29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

ÖZERSAY: “PANKARTLARIMI YIRTARAK KAZANMAMI ENGELLEYEMEZLER”

Özersay: “Pankartlarımı yırtarak kazanmamı engelleyemezler”

09 Nisan 2015 Perşembe 15:25

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay dün Metehan bölgesindeki afişlerinin yırtılması üzerine kısa bir açıklama yaparak “herkes demokrasiyi içine sindirmelidir. Pankartlarımızı yırtarak Halkın bize olan ilgisini ve sevgisini ortadan kaldıramazsınız. Ülkede ciddi bir değişimin simgesi olduğumu düşünüyorum ve birileri de bu nedenle adaylığımdan rahatsızdır. Ancak vatandaşlar herşeyin farkındadır. Toplum olarak başaracağız” dedi. Dün Girne, Arapköy ve Çatalköy’ü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi, Çatalköy’de gerçekleşen ve çok sayıda vatandaş katıldığı kitle toplantısında konuşma yaptı.

Toplumun artık bilinçli olduğunu ve 19 Nisan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın kendi iradesini yansıtacağı bir seçimin olacağını dile getiren Özersay, ‘Sözde değil, gerçek anlamda bir değişim için ciddi bir talep var. Toplum olarak bu değişimi yapma yolunda 19 Nisan’da başarıya ulaşacağız ve yeni nesil bu görevleri üstlenecek. Buna samimiyetle inanıyorum” dedi. Çatalköy’de çok sayıda vatandaşın katıldığı kitle toplantısında konuşan Özersay, dünyayı okuyabilen, anlayabilen, dünyada yaşanan gelişmeleri takip edebilen, yabancı dile hakim, dünyanın anlayabileceği türden politikalar üretebilecek olan yeni neslin artık bu görevi üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Özersay burada yaptığı konuşmada “19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beni göreve getirmeniz halinde, size müzakere masasında bir çözüm vizyonu ile hareket edip haklarımızı en iyi şekilde savunma yanında, bu ülkenin iç sorunlarının çözümü için adım atma sözü veriyorum. Kıbrıs Türk halkının kendi iradesine dayalı bir gelecek kurmak istiyorsak, bu ülkeyi kendimiz yönetmek ve iyi yönetmek zorundayız. İşte bunun da yolu, devletin kurumlarına çeki düzen vermekten geçer. Bugüne değin her hükümet döneminde az veya çok partizanlık ve adam kayırmacılık yapıldı. Zaten ülkede kamu kaynaklarının verimsiz kullanımında da, adil bir hizmet üretilemiyor olmasında da bunun çok önemli bir rolü vardır. İşte bu nedenle, artık hak edenin hak ettiği işe girmesi, hak edenin hak ettiği terfiyi alabilmesi ve kuralların uygulanması esas olmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak Kamu kurumlarında vatandaşın özlediği şekilde bir hizmet üretilebilmesi için Anayasanın ve yasaların bana verdiği yetkiyi çekinmeden kullanacağım” dedi.

Bugün siyaette olan ve yıllarca aynı anlayışla sorunların çözümüne pek bir katkı koyamayan yaklaşımlar yerine daha farklı bir arayış içerisinde olduğunu belirten Özersay, gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Temiz toplumtemiz siyaset anlayışının hakim olması gereken siyasetin, bugün partizanlık ve adam kayırmacılık yüzünden yozlaştığına dikkati çeken Özersay, yeni siyaset anlayışı ile sadece Sayıştaylığın ya da Meclis başkanının değil halkın da denetleyeceği bir anlayış şeklinin hakim olmasının topluma yarar sağlayacağını belirtti.  Halkın eski siyaset anlayışından bıktığını vurgulayan Özersay, “insanlar haklı olarak aynı yüzleri görmekten, tutulmayacağını bile bile verilen aynı sözleri dinlemekten yorulmuş durumdadır. Bu nedenle bu ülkede özellikle gençler arasında yaratılan umutsuzluğu kırmak için adım atma, inisiyatif alma, liderlik gösterme niyeti olan yeni nesle şans vermek gerekir” dedi.

Özersay; vatandaşın 21. Yüzyıla uygun, dünyadaki gelişmeleri okuyabilen, Kıbrıs Türk tarafının kendi önerilerini geliştirip yapıcı bir tutumla aktif bir diplomasi yürütebileceği yeni nesil siyaset vurgusu yaptığına dikkat çekerek “hesap verebilen, hukukun üstünlüğüne saygı duyan ve ülkesinden ve halkından umudunu yitirmeyecek, kararlı ve cesur davranabilen yeni bir liderlik kaçınılmazdır” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkenin geleceği için çok önemli olduğuna da dikkat çeken Özersay “artık sözde değil gerçek anlamda bağımsız bir ismin bu göreve gelmesi gerekir.

Adam kayırmacılığın ve partizanlığın önlenmesi bakımından gerçek anlamda bağımsız bir duruşun önemine dikkat çeken Özersay, yıllarca pek çok görevde bulunmasına rağmen, herhangi bir siyasi partiye ya da siyasiye vefa borcu duyacak bir geçmişi, bir menfaat ilişkisi olmadığına vurgu yaptı. Özersay, cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi ile herkese eşit mesafede duracağınınve vatandaşlar arasında siyasi partisi ya da siyasi görüşüne göre ayrım yapmayacağının sözünü verdi.

Toplumun her kesiminden, genç yaşlı, partili partisiz, köyde yahut şehirde kalan binlerce destekçisi olduğunu belirten Özersay, son sözü sessiz çoğunluğun söyleyeceği bir seçimin gerçekleşeceğinin sinyalini verdi.  Halkın artık güvenebilecekleri, işinin ehli olan, konusunun uzmanı ve yeni nesilden insanların bu görevlerde olmasını desteklediğini belirten Özersay, “bu değişim olacak, başaracağız. Bu iradenin 19 Nisan’da sandığa yansıyacağı konusunda şüphem yoktur” dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA