ÖZERSAY: “ORTAK VİZYON ŞART”
HP’den yapılan açıklamaya göre, parti yönetimi, Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın da katılımı ile bölge halkıyla bir araya geldi.

28 Kasım 2018 Çarşamba 17:15
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Kıbrıs’ta bugüne kadar yaşanan başarısızlığın asıl nedeni; Kıbrıs Rum tarafının statükodan bizim kadar rahatsız olmuyor olması; federal ortaklık denilen şeyin yönetimi ve zenginliği paylaşmaktan geçtiğini görmek istememesi, bu paylaşma mantığını içine sindirememesidir” dedi.
HP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay; HP Genel Sekreteri Yenal Senin, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve milletvekilleri Mesut Genç, Jale Refik Rogers, Erek Çağatay, Gülşah Sanver Manavoğlu ve Hasan Büyükoğlu ile birlikte hafta sonu Yenierenköy bölgesini ziyaret etti.
HP’den yapılan açıklamaya göre, parti yönetimi, Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın da katılımı ile bölge halkıyla bir araya geldi.
Yenierenköy’ü gündüz saatlerinde ziyaret eden Halkın Partisi heyeti, gecenin geç saatlerine kadar bölge halkı ile belediyenin ve bölgenin durumunu değerlendirip soruları cevapladılar.
Ziyaretlerde, bölgede istihdam geliştirici girişimlerin artması ve başta turizm olmak üzere sektörel anlamda genişlemelerin önemine değinilirken, imar planı ve emirnameler, e-devlet, kıyı emniyet, kırsal bölgelere devlet işlerinin götürülmesi, turizm yatırımları ve teşvikler olmak üzere birçok konuda bilgi alışverişi gerçekleştirildi.
ÖZERSAY: “ORTAK VİZYON ŞART”
Kıbrıs müzakereleri ile ilgili gelen soruları cevaplayan HP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Kıbrıs’ta bugüne kadar yaşanan başarısızlığın asıl nedeni Kıbrıs Rum tarafının statükodan bizim kadar rahatsız olmuyor olması; federal ortaklık denilen şeyin yönetimi ve zenginliği paylaşmaktan geçtiğini görmek istememesi, bu paylaşma mantığını içine sindirememesidir “dedi.
Son BM raporunda tarafların önce ortak vizyon konusunu netleştirmeleri gerektiğine dikkat çekildiğini anımsatan Özersay, bu nokta netleşmeden müzakere öngörülmediğini, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in açıklamalarının ortada ortak bir vizyon bulunmadığını net şekilde gösterdiğini belirtti.
Özersay, “Hal böyleyken, müzakerenin ne şekilde yapılacağını gösterecek bir ortak kağıt hazırlığı hata olur. Ortak vizyon olmadıkça müzakereye girmemeliyiz. Ortak vizyon eksikliği, hatta örtüşmeyen ve giderek de uzaklaşan iki farklı vizyon sorunu ayan beyan ortadadır” dedi.
Özersay BM’nin raporunda Kıbrıs’ta bir müzakerenin başlayabilmesi için iki unsura dikkat çekildiğini, bunlardan birincisinin; tarafların Kıbrıs’ın geleceğine dair ortak bir vizyona sahip olup olmadıklarını tartışarak netleştirmeleri ve ancak bunun ertesinde ikinci bir unsur olarak da sürecin tam olarak nasıl olacağı konusunda tarafların bir anlaşmaya varmaları olduğunu belirtti. KKTC EHLİYETLERİ TÜRKİYE’DE...
Ziyarette söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, iş amaçlı sürekli Türkiye’de araç sürmesi gereken vatandaşların KKTC ehliyeti ile araç kullanmada yaşadıkları sorunun yakın zamanda çözüleceğini belirtti.
Bugüne kadar işleyen düzenin doğru olmadığını ve geç kalınmış bir düzenleme olduğunu belirten Atakan, şöyle devam etti:
“Bizler, seçim öncesi adaletsiz ve yanlış düzenleme olan ne varsa yetkimiz çerçevesinde hepsini toplum menfaatine düzeltme sözü verdik, bugün de bunun için gerekli iradeyi göstermek boynumuzun borcudur.”
Son dönemlerde kıyı emniyeti çalışanları ile ilgili gelişen durumla alakalı açıklama yapan Atakan, bu süreçte içlerinde çok kaliteli, nitelikli ve işlerinin ehli olan 12 çalışanın işlerini kaybetmemesi için çok ciddi mesai harcadıklarını söyleyip bu konunun sorumlularıyla ilgili de gerekeni yapacaklarını belirtti.
Atakan, bölgedeki eksik tabela ve yol genişletme çalışmalarının 2019 bütçesi geçtikten sonar gerçekleştirileceğini de kaydetti.
Seçime giderken DAÜ'de Partizanlık Hortladı!DAÜ'ye VYK Başkanı ve VYK üyesi dayanmıyor... 3 ay önce atanan başkanın görevden alınması istendi. Yeni istihdamlar gündemde... VYK Başkanı görevden alınmak isteniyor. DETAY DAÜ Dosyasını açıyor...17 Eylül 2026 Perşembe 07:35KIBRIS
Onur Olguner'den okullarda yangın güvenliği çağrısı: Eksikler belirlenip giderilmeliMimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, okulların yangın güvenliği koşullarının yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, her okul için eksikliklerin tespit edilmesini ve giderilmesine yönelik somut bir uygulama takvimi hazırlanma16 Eylül 2026 Çarşamba 15:17KIBRIS
Rum tarafı, Guterres’in 7 maddelik önerisini kabul ettiğini açıkladıRum Sözcü Konstantinos Letimbiotis Rum tarafının BM Genel Sekreteri’nin 7 maddelik önerisini kabul ettiğini, Kıbrıs Türk tarafından da aynı tavrı beklediğini söyledi.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:08KIBRIS
Girişimcilik Hibe Programı sonuçları açıklandıGirişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerine ve sürdürülebilir işletmeler kurmalarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen program üç ana aşamadan oluştu.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:03KIBRIS
Ersan Saner davayı kazandı: Nil Pınar Gökmen’e 8 ay hapis cezasıKamuoyunda uzun süre gündem olan “skandal video” davasında karar açıklandı. Gazimağusa Kaza Mahkemesi, Nil Pınar Gökmen’i dört ayrı davadan suçlu bularak 8 ay hapis cezasına mahkûm etti.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta sosyal medyaya erişim yaşının 15’e çıkarılması planlanıyorRum Bakanlar Kurulu, çocukları sosyal medya platformlarının olası tehlikelerinden korumak amacıyla sosyal medyaya erişim yaşının 15’e yükseltilmesini öngören Eylem Planı’nı onayladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59TEKNOLOJİ
"Tunçer başına defalarca vurulması sonucu hayatını kaybetti"Rukiye Tunçer cinayeti ilgili tutuklu bulunan S.A.T’in tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı. Polis, Tunçer’in profesyonel dikey polisaj makinesiyle başına defalarca vurulması sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiğini açıkladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:57KIBRIS
Seçime Doğru ... Detay'dan ilk anket... CTP açık ara önde!Bu Pazar bir seçim olsa sandığa giderim diyenlerin oranı %76,17’ye ulaştı. Halkın %11’i ise sandığa gitmeyeceğini belirtti. Sandığa gidip gitmeme konusunda kararsızların oranı %12,83 olarak dikkat çekti.15 Eylül 2026 Salı 20:06KIBRIS
3 milyon TL'lik büyük ikramiye ‘35915’ numaralı bilete isabet ettiPiyangolar Birimi'nin 15 Eylül 2026 çekilişinde 3 milyon TL'lik büyük ikramiye, ‘35915’ numaralı bilete isabet etti.15 Eylül 2026 Salı 19:06KIBRIS
Erenköy Lisesi’nin yenilenen binalarının açılışı yapıldıMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitimde fiziki yatırımların önemine işaret etti, asıl hedefin bilim, kültür ve akademik başarıda yükselmek olduğunu belirtti.15 Eylül 2026 Salı 18:05KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.