17 Mayıs 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa22°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C

ÖZERSAY: KENTLERİN İÇİNDE KALAN ASKERİ BİRLİKLER İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK

Özersay, BM’den Gazimağusa’daki kampla ilgili gelecek yanıt eğer olumsuz olursa, bu meselenin orada kapanmayacağını da kaydetti.

Özersay: Kentlerin içinde kalan askeri birlikler için girişim başlattık

07 Ekim 2018 Pazar 13:36

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Gazimağusa’daki Birleşmiş Milletler kampından önce kentlerin içinde kalan bazı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri hakkında da girişim yaptıklarını açıkladı.

Özersay, BM’den Gazimağusa’daki kampla ilgili gelecek yanıt eğer olumsuz olursa, bu meselenin orada kapanmayacağını da kaydetti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Yenidüzen gazetesinde yayımlanan özel röportajda kentlerin içinde kalan askeri birlikler için girişim başlattıklarını belirtti.
Gazimağusa’daki BM kampından önce kentlerin içinde kalan bazı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri hakkında da girişim yaptıklarını açıklayan Özersay, “BM kampı konusundaki adımdan önce hem Kolordu, hem de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlarıyla bu konuyu hükümet adına ele almaya başladım” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, “Mesele hangi birlik olduğu değil, mesele bir kentteki yerleşim alanlarının genişlemesi sonucunda herhangi bir askeri birlik kentin ortasında kaldıysa ve o yer askeri stratejik açıdan önemli bir yer değilse, o zaman onu başka bir yere aktarmak 21’inci yüzyılda ortaya konulması gereken çağdaş bir yaklaşımdır. Bunlar ele alınması, gözden geçirilmesi gereken şeylerdir ve biz bunu yapmaya başladık. Önümüzdeki dönemde diğer başka askeri bölgelerle ilgili önemli gelişmeler yaşanacağına inanıyorum.”ifadelerine yer verdi.

Özersay, bu bölgelerin kamunun kullanımına açık modellere dönüştürüleceğini;rant olarak kullanılmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, BM’den Gazimağusa’daki kampla ilgili gelecek yanıt eğer olumsuz olursa, bu mesele orada kapanmayacak. Bunu hiç çekinmeden söylüyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA