26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

ÖZELDE TEMİZ, DEVLETTE HEPATİT B!

Özelde temiz, devlette Hepatit B!

21 Mayıs 2014 Çarşamba 13:55

Mağusa Devlet Hastanesi’nde 3 buçuk yaşındaki çocuğa Hepatit B teşhisi kondu. Ali Berk isimli bebeğin ailesini perişan eden test sonuçlarının, iki ayrı özel hastanede tekrarlanan testlerinde ise sonuçlar temiz çıktı.

Çocuklarına Hepatit B teşhisi konulmasıyla perişan olan aileye ise Mağusa Devlet Hastanesi Laboratuarı’nda ilk sorulan soru, ‘Oturma izni ile mi kalıyorsunuz?’ oldu.

Ellerindeki farklı sonuçlarla ne yapacaklarını şaşıran anne ise, “Bugüne kadar acaba kaç sağlıklı insanı sınır dışı ettiler, merak ediyorum” diyerek, yaşadıklarına isyan etti.

Rana SARRO

Mağusa Devlet Hastanesi Laboratuarı’nda yapılan iki ayrı test sonucunda, 3 Buçuk yaşındaki çocuğa Hepatit B teşhisi kondu. Bunun üzerine, yine aynı gün Mağusa Tıp Hastanesi’nde ve iki gün sonra da Yöntem Tıp Laboratuarı’nda yapılan testlerin sonuçları ise temiz çıktı. Çocuklarının Hepatit B hastalığı olduğuna dair test sonuçlarının verildiği aile ise, bu sürede perişan oldu.

Gazi Mağusa Devlet Hastanesi Laboratuarı’nın 28 Nisan 2014 tarihli Ali Berk Gezek isimli 3 buçuk yaşındaki çocuğa ait raporda; ‘HbsAgQ2; 56.45’; tekrarlanan testin 5 Mayıs 2014 tarihli test sonucunda ise, ‘HbsAgQ2; 71.96’ olarak görülüyor. 12 Mayıs 2014 tarihli Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi Laboratuarı test sonucu; negatif çıkarken, yine 14 Mayıs tarihinde Yaşam Hastanesi’nin Yöntem Laboratuarı’nda yapılan test sonucunun da, negatif olduğu görülüyor.

Çocuğunun, tehlikeli bir hastalık olduğu bilinen Hepatit B virüsünü taşıdığı test sonuçlarıyla bildirilen 32 yaşındaki Mağusa’da sakin anne Sevda Gezek, başından geçen olayı gazetemize anlattı.

“Laboratuar’da vatandaşlık kontrolü!”

Sevda Gezek’in gazetemize verdiği bilgilere göre; 3 buçuk yaşındaki çocuğunun geniz etinin alınması için gerekli burun ameliyatı nedeniyle Mağusa Devlet Hastanesi’nde 28 Nisan tarihinde yapılan tahlil sonuçlarını almaya giden anneye, testin tekrarlanması gerektiği söylendi. 5 Mayıs tarihinde, çocuğun kanı alınarak yapılan ikinci test sonucunu 12 Mayıs tarihinde almaya gittiğinde ise, Danışma’dan ‘Problem çıktı’ denerek, laboratuara gönderildi. Laboratuarda anne Sevda Gezek’e, test sonucu ile ilgili bilgi verilmeden önce, ‘oturma izni ile mi kalıyorsunuz?’ sorusu soruldu. Vatandaş olduğunu belirten anne Sevda Gezek’e, çocuğuna ait test raporu verilerek, ‘Çocuğunuzda Hepatit B var. Doktorunuza danışın’ dendi.

 “Özelde test sonuçları ise negatif”

Bunun üzerine, apar topar Mağusa Tıp Merkezi’ne giden anne Sevda Gezek, doktoruna danıştı. Çocuğun kan almadığı, aşılı olduğu ve annenin de taşıyıcı olmadığını göz önünde bulunduran doktoru, test sonucunun yanlış olduğu düşüncesiyle, Mağusa Tıp Merkezi’nde test yaptırdı. Test sonucunun temiz çıkması üzerine, içi rahat etmeyen anne Sevda Gezek, aynı testi 14 Mayıs tarihinde Yaşam Hastanesi’nin Yöntem Labaratuarı’nda da tekrarladı. Her iki özel hastanenin laboratuarında yapılan test sonuçları ise negatif çıktı.

“Tüm aileyi perişan ettiler”

“Çok kötü günler geçirdik, tüm aileyi perişan ettiler, hala olayın şokunu atlatamadım” diyen anne Sevda Gezek, özel iki ayrı laboratuarda yapılan test sonuçlarının temiz çıkması üzerine ise, derin bir nefes aldıklarını söyledi.

“Acaba kaç sağlıklı insanı sınır dışı ettiler?”

Anne Sevda Gezek, “Bugüne kadar acaba kaç sağlıklı insanı sınır dışı ettiler? Ya da sağlıklı olan kaç insana sağlıksız raporu verildi merak ediyorum” diyerek, yaşadıkları olaya isyan etti. Mağusa Devlet Hastanesi’nde ameliyat etmeyi düşündüğü, 3 buçuk yaşındaki çocuğunu ameliyat ettirmekten vazgeçtiğini, hastaneye güvenemediğinden özel hastane veya Türkiye’de ameliyat ettirmeyi düşündüğünü de belirtti.

Hepatit (5)

Hepatit (3)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA