ÖZEL SEKTÖRDE OFİS ÇALIŞANI OLMAYANLAR İNSAN DEĞİL!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, özel sektörde bulunan büro, ofis, finans,iletişim ve bankaların mesai saatleri ile ilgili olarak sivil toplum örgütleri ile birlikte ve tam bir uyum içerisinde hayata geçirdiklerini ifade etti.

12 Aralık 2016 Pazartesi 19:20
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, özel sektördeki çalışma saatlerinin ilgili sivil toplum örgütleri ile istişare edilerek hayata geçirildiğini belirtti. Saner, sendikaların isteği üzerine istifa etmesinin de söz konusu olmadığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, katıldığı bir televizyon programında özel sektördeki çalışma saatleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Hükümet olarak sadece kamu çalışma saatlerini düzenleyip özel sektördeki çalışma saatlerine kayıtsız kalmalarının mümkün olamayacağını vurgulayan Saner, 5 Aralık’tan itibaren, Bakanlar Kurulu kararı ile özel sektörde işe başlama saatinin 08.30 olarak belirlendiğini hatırlattı.
Bakan Saner, özel sektörde faaliyet gösteren büro, ofis, finans,iletişim ve bankaların saat 08.30 ile 17.30 arasında çalışacağını, bu sektörler dışındaki hizmet alanlarında bir değişiklik yapılmadığını anımsattı.
Alınan bu kararın Ticaret Odası ve Sanayi Odası ile de istişare edilerek, yasaya uygun şekilde alındığını kaydeden Saner, düzensiz mesai çalışan sektörleri de göz önünde bulundurarak yeni uygulamayı sivil toplum örgütleri ile birlikte ve tam bir uyum içerisinde hayata geçirdiklerini ifade etti.
Saner, imalat,sanayi, endüstri, dağıtım, perekende ticaret ve inşaat sektörü ile benzer işyerlerinin çalışma saatlerinin rekabet edilebilirlik ilkesi de göz önüne alınarak değiştirilmediğini söyledi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün ve hükümetin saatlerin düzenlemesi konusunda kararlığını ortaya koyduğunu belirten Saner, ‘Bizim pozisyonumuz bu konuda nettir. Ülkemizde ulaştırma, iletişim, posta ve bankacılıkta bütün sistem doğrudan Türkiye ile uyumludur, gerçekler üzerinden konuşmamız ve hareket etmemiz gerekir. İnanıyorum ki doğru işleri o zaman hep birlikte yapabiliriz’ dedi.
İstifa edecekmisiniz sorusuna da yanıt veren Çalışma Bakanı Ersan Saner, “Ben herhangi bir konuda herhangi bir sıkıntım olursa hiçbirşeyi beklemem gereğini yaparım” dedi.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.