25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ’NDE SONA DOĞRU

Sadıkoğlu: "İskele ve köylerinin yanı sıra Dipkarpaz’a kadar birçok bölgede yaşayan 3-17 yaş aralığındaki özel çocuklar için hazırladığımız proje olan Özel Eğitim Merkezi’nde sona doğru yaklaştık."

Özel Eğitim Merkezi’nde sona doğru

06 Kasım 2018 Salı 12:41

İç yapımı neredeyse tamamlanan Merkezin çevre düzenlemesi de devam ediyor. İskele Belediyesi'nin tüm birimlerinin  çalıştığı Özel Eğitim Merkezi, İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılıyor. Ötüken’de toplamda 375 m²’lik alanda hizmet verecek merkezde 9 adet derslik,5 adet tuvalet, 1 adet özel gereksinimli tuvalet, 1 çocuk alt değiştirme odası-duş, öğretmenler odası, sekreterlik-arşivleme odası ve veli bekleme odasının bulunacak. Özel Eğitim Merkezi’nin 2. etabında ise ahşap atölyesi, seramik atölyesi, ev ekonomisi ve dikiş nakış atölyesi, tarım/bahçecilik ve spor alanları yaratılacak.

SADIKOĞLU: “ONLAR BİZİM ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ”

Yapımı devam eden merkez ile konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, ihtiyaç doğrultusunda Özel Eğitim Merkezi’ni yapmaya karar verdiklerini söyledi. Böylesi bir merkeze İskele’nin ihtiyacı vardı diyen Sadıkoğlu, İskele Belediyesi olarak özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklara her zaman büyük bir özen ve hassasiyetle yaklaştıklarını ifade etti. Başkan Sadıkoğlu, bazı fiziksel ve zihinsel özellikleri nedeni ile farklılık gösteren bireylere, toplumsal yaşama uyum sağlayabilmeleri, akademik becerilerinin yanı sıra günlük yaşam becerilerini kazanmalarını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA