18 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

ÖZÇELİK, “YOLUMUZA HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ”

Ercan Havaalanı’nda çalışmalar sürüyor...

Özçelik, “yolumuza hızlı bir şekilde devam ediyoruz”

27 Mayıs 2016 Cuma 19:10

T&T şirketi tarafından gerçekleştirilen yeni Ercan Havaalanı projesinde pist ve Kıbrıs’ın ilk tüneli için çalışmalar devam ediyor. 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 530 metrelik tünelin yapım aşaması biterken, Ağustos ayında tünelin tamamen bitirilmesi hedefleniyor. Yapılan 3200 metrelik yeni pistle büyük gövdeli uçaklar da artık havaalanına gelebilecek. Projede inşaat işlerini yapan Korman Construction Direktörü Günay Çerkez de çalışmaların Kıbrıslı iş insanları ve Kıbrıslı iş makinaları ile gerçekleştiğine vurgu yaptı.

T&T şirketi tarafından gerçekleştirilen yeni Ercan Havaalanı projesinde pist ve tünel çalışmaları devam ediyor.T&T Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Serhat Özçelik ve inşaat işlerini yapan Korman Construction Direktörü Günay Çerkez, yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

T&T Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Serhat Özçelik, İnşaat ve çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada; projenin yapım aşamasının ilk olarak dere deplasesi ile başladığını daha sonra da Kıbrıs’ın ilk tünel inşaatına başladıklarını kaydetti.

Şuan pist ve apron inşaatları ve terminal binasının kazılarının devam ettiğini kaydeden Özçelik, “yolumuza hızlı bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

“BÜYÜK GÖVDELİ UÇAKLAR DA ALANA GELEBİLECEK”

Ercan Havaalanı’nında yeni pist yapımı için çalışmalar da sürüyor.

Toplam 3200 metrelik bir pist yapımı için çalışmaların devam ettiğinden bahseden Özçelik, 2650 metrelik eski pistin de 3200 metreye çıkarılacağını ifade etti.

Şu an havaalanına orta gövdeli uçakların alınabildiğini dile getiren Serhat Özçelik, “yeni pistin uzunluğu, büyük gövdeli uçakların da gelebilmesine olanak sağlayacak” dedi.

3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 530 metrelik tünelin yapım aşamasının bittiği kaydeden Özçelik,  bundan sonraki aşamada tünelde elektromekanik işlere geçileceğini belirtti ve ekledi: “Ağustos ayında tünelin tamamen bitirilmesi hedefleniyor.”

İSTANBUL HAVAYOLLARI’NDAN KALAN ARAZİ İLE İLGİLİ SORUN SÜRÜYOR...

Uzun bir süredir çözüm bekleyen İstanbul Havayolları’ndan kalan arazi ile ilgili sorun da henüz çözülemedi.

Ara  emri alınan bölümde inşaatın yapılamadığını vurgulayan Serhat Özçelik, “bu nedenle pistin gelen bölümü durmuş vaziyette” dedi.

Son olarak Bayındırlık veUlaştırma Bakanı ile yapılan toplantıda “konunun ivedi bir şekilde çözüleceği” sözünü aldıklarını belirten Özçelik, beklentilerinin bu konunun çözülmesi olduğunu söyledi.

Konuşmasında kontrolörlük hizmetine de değinen T&T Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Serhat Özçelik, hizmetin; içerisinde Ankara Devlet Hava Meydanları ekibinin de bulunduğu, Bakanlar Kurulu tarafından tayin edilen kontrolörlük hizmeti teşkilatınca yapıldığını kaydetti.

Tüm çalışmalarda gerekli kontrolörlük hizmetinin yerine getirildiğini vurgulayan Özçelik, tüm test ve deneylerin yapıldığına işaret etti.

Serhat Özçelik, Ercan Havaalanı’nı Kıbrıs Türk halkının hizmetine sokabilmek için gece gündüz çalışmalarını sürdüreceklerinin de altını çizdi.

ÇERKEZ: “ÇALIŞMALAR, KIBRISLI İŞ İNSANLARI VE KIBRISLI İŞ MAKİNALARI İLE GERÇEKLEŞİYOR”

Korman Construction Direktörü Günay Çerkez de yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çerkez, yaklaşık bir yıldır projede çalıştıklarını söyleyerek tüm alt yapı işlerinin tamamen  Kıbrıslı iş insanları, Kıbrıslı iş makinaları ile gerçekleştirilmekte olduğunun altını çizdi.

Şantiyede çalışan 300 kişinin 250’ye yakınının Korman’a ait olduğunu 50 kişinin de T&T’den olduğunu ifade eden Çerkez, 100’e yakın iş makinesi 50’den fazla da kamyonun çalıştığını kaydetti.

Çerkez, buradaki amacın ülke ekonomisinin ve ülkede iş yapan müteahhit ve tedarikcilerin bu projeden faydalanmaları olduğunu söyledi.

Prejede ilk yaptıkları işin  yeni pistin altında kalacak olan derenin  yerini değiştirmek olduğunu, bunun için 40 metre genişliğinde 10 metre derinliğinde bir dere yatağının pistin daha gerisine yapıldığını söyleyen Çerkez, “olası şiddetli yağışlarda pistin su altında kalma tehlikesi kalmayacaktır” dedi.

İnşatta toplamda 500 Bin metreküp beton kullanılacağını ve 120 Bin metrakarelerik yeni modern bir terminal inşa edileceğini kaydeden Çerkez, terminal binasının yanında da 1,500 araç kapasiteli bir oto park olacağını söyledi.

Havaalanı tamamlandığında Kıbrıs’taki en büyük altyapısı olan proje olacağını söyleyen Çerkez, bölgenin en modern  havaalanlarından biri olacağını, kapasitenin en az üç misli artacağını söyledi.

“HAVAALANININ ÜLKEYE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK”

“Havaalanının ülkeye önemli katkıları olacak” diyen Korman Construction Direktörü Günay Çerkez, böyle bir projede çalışmanın gurur verici, tecrübe açısından da kazanç olduğunu vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA