20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

OYUN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ...

Oyun büyük ilgi gördü...

27 Mayıs 2014 Salı 13:57

Gibetsu “Deli Hasan” adlı oyununu Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahneledi...

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden yapılan açıklamada; Bekir KARA’nın yazdığı, Güler Şen’in yönettiği Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) oyunlarından “Deli Hasan” adlı oyun Cuma akşamı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

2 Perdelik Deli Hasan oyununda; Güler Şen, Demet Kızılokgil, Ufuk Asilçağ, Nafiya Murabık, Osman Murabık, Fatoş Çınaroğlu ve Osman Öztosun rol alırken, oyunun efekt ve ışık tasarımını Süleyman Asilçağ yaptı.

Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşan “Deli Hasan” adlı oyun; 1942 – 1945 yılları arasında 2.Dünya Savaşı devam ederken, Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıslı Türklerin yaşamlarında savaşın etkileri ağır olur. Yine o dönemde, EOKA’ya karşı mücadele hareketleri başlatılır. Çok espirili, komedi dolu, buram buram Kıbrıs kokan ve Kıbrıs şivesi ile oynanan bir oyun...

Girne Belediyesi Müdür Muavini Ersoy İlgen ve birçok sanatseverde “Deli Hasan” adlı oyunu izledi. İzleyicileri güldürürken düşündüren bir oyun olan “Deli Hasan” izleyicilerin beğenisini kazanırken oyun sonunda sahne alan oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı. En uzun soluklu oyun olan Deli Hasan adlı oyun tiyatroseverlerden tekrardan sahnelenmesi yönünde talep gördü.

Oyun sonunda Girne Belediyesi Müdür Muavini İlgen, başarılı performans gösteren Gibetsu ekibine özverili çalışmaları için teşekkür etti ve yönetmene çiçek takdiminde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA