23 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa22°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele22°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

“OTEL ODALARINDA ESTETİK CERRAHİ YAPILIYOR”

“Otel odalarında estetik cerrahi yapılıyor”

28 Mart 2014 Cuma 11:04

Hekim dernekleri uyardı:

 “Otel odalarında estik cerrahi yapılıyor”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, yurt dışından, “hasta simsarları” tarafından getirildiğini iddia ettiği doktorların otel odaları ve güzellik salonları gibi tıbbi standartlara uygun olmayan ortam ve koşullarda estetik işlem yaptıklarını bildirdi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği ortak yazılı açıklamasında, tıp doktoru dahi olmayan bazı kişilerin geçerliliği olmayan bazı sertifikalar alarak yüksek konsantrasyonlu kimyasal soyma, dolgu, lazer ve cilt kırışıklığı için uygulanan enjeksiyonlar yaptıklarına dikkat çekilerek,  “Bunların sonucunda iddia edildiği gibi fayda görmek bir yana, yüzde belki hayat boyu kalabilecek lekelenmeler, yara izleri ve deformasyonlar görülmektedir” uyarısında bulunuldu.

KKTC’de hekimlik yapmak için Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne üye olmak gerektiği hatırlatılan açıklamada, söz konusu doktorların yasa dışı konumda oldukları belirtildi.

Açıklamada, “Bu hekimler, kaynağı ve içeriği belli olmayan tıbbi malzeme ve ilaçları  kullanarak vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye sokmaktadırlar. Bu uygulamaları yapanlar, aracılık edenler ve ülkeye izinsiz tıbbi malzeme ve ilaç getirenler ciddi suç işlemektedirler” denildi.

Açıklamada, yetkisiz kişilerin yaptığı uygulamalar sonucunda birçok hastanın ciddi sorunlar yaşadığı, çift görme, yüz asimetrisi, ciddi deri reaksiyonları ve enfeksiyonlar gibi sonuçlar ortaya çıktığı belirtildi.

Vatandaşların, zarar görmeme adına estetik ameliyat ve girişimler konusunda duyarlı olmaları istenerek, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanlarına başvurmalarının büyük önem arz ettiği ifade edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA