29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

ORUN ÇOK SİNİRLENDİ, ALANLI’YA YÜKLENDİ… BOZKIRLI’DAN ÖZÜR DİLEDİ!

Orun Çok Sinirlendi, Alanlı’ya yüklendi… Bozkırlı’dan özür diledi!

27 Mayıs 2014 Salı 14:09

Yerel seçime doğru ‘ programına katılan İskele Belediye Başkan adayları İskele Belediye Başkanı ve UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil Orun, DP-UG İskele Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Hüseyin Avkıran Alanlı ile CTP-BG MYK üyesi ve İskele Belediye Başkan adayı Bilen Sayılı Bozkırlı 29 Haziran’da yapılacak seçim öncesi  açıklamalarda bulundu.

İskele Belediye Başkanı ve UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Orun’un sinirli ve gergin hali İskelelileri şaşırttı.

Bilen Sayılı Bozkırlı 1 yıldır aktif siyasetin içerisinde  olduğunu belirtti ve programda projelerini anlattı.

Hüseyin Avkıran Alanlı Orun’un projelerinin çoğunu kendi üzerine kurduğunu belirttiği konuşmasında İskele’ye yapmayı düşündüğü projeleri anlattı.

Orun programın sonunda okuduğu şiir yüzünden tepki alınca CTP-BG adayı Bilen Sayılı Bozkırlı’dan özür diledi

İskele Belediye Başkanı ve UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Orun UBP İskele Basın bürosu aracılığı ile yaptığı açıklamada yarışın demokratik bir yarış olduğunu kaydetti.

‘BU BİR DEMOKRATİK YARIŞTIR’

Yerel seçimler için ‘Bu bir demokratik yarıştır. Bu süreçte herkes istediğini söyleyebilir’ diyen Halil Orun herkesin kendine göre bir şeyler söylemesinden çok, İskele bölgesini daha iyi bir hale nasıl getirilir, bunun dillendirilmesi gerektiğini belirtti.

Aynı programa katılan DP-UG İskele Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avkıran Alanlı’nın KKTC devletinin meclisindeki durumu eleştirmesine tepki gösteren Orun ‘Eleştirilere açığız fakat benimle beraber icraatın içerisinde olan KKTC yasama organına bu kadar yüklenilip itibarsızlaştırılması gerçekten küçük düşürücü bir durumdur. Hükümet çare bulma müessesidir. Vatandaşın dertlerine çare olmalıdır’ dedi.

‘İSKELE’NİN SORUNLARINI BİR KEZ DAHİ MECLİS’E TAŞIMAYAN ALANLI’NIN KONUŞMA HAKKI YOK’

Alanlı’nın 13 yıllık milletvekilliği süresince Cumhuriyet Meclisi’nde İskele bölgesi için bir kez konuşma yapmamasından dolayı projelerini konuşma hakkı olmadığını söyleyen

Orun ’8 ay önce halktan güven oyu alıp, burada halkın sorununu çözeceğiz diyemez. Halkın geçim zorluğunu çözmekten bahsediyor. Güven oyundan 8 ay sonra bir şeyler yapmaktan söz ediyor. 13 yıllık milletvekilliği boyunca hangi icraatında başarılı oldu?  İskele halkı her şeyin analizini yapıyor her şeyi fark ediyor. Halk bizim yaptıklarımızın farkında bu yüzden halktan güven oyu alarak tekrar adaylığımızı koyduk. Biz UBP olarak halkımızın huzurundayız.’ dedi.

‘BİZİ ELEŞTİRMEK YERİNE İCRAAT YAPSIN!’

UBP’nin bir vizyona sahip olduğunu ve ilkleri gerçekleştirdiğini belirten Orun  ‘Başta muhtarlarla beraber her köye eşit ve adaletli hizmetler yapıyor, onların fikirlerini alıyoruz. Diğer belediyelerle de uyumlu çalışmalar yaparak sosyal -kültürel aktiviteler yaptık. İskele’ye mahkeme binaları yapıldı. Hüseyin Avkıran Alanlı bizimle uğraşana kadar Savcılık dairesini icraata döksün. Mağusa’dan yönetilmek istemiyoruz. İskele seçim kurulu olmalı, bizi İskele yönetmeli’ dedi.

‘ARTIK GİRNE DEĞİL, İSKELE TERCİH EDİLİYOR’

İskele Belediye Başkanı Orun ‘Topçuköy piknik alanını yeniledik. Bütün köylere çocuk oyun parkları ve fitness alanları yaptık. Bölge kadınlarımız bunlardan yararlanıyor.  İskele sahil yürüyüş parkurumuz bulunmakta ve KKTC sınırları içerisinde bu şekilde bir olay yapılmadı.  Şimdiki projemiz ise 2 km olan bu sahil yürüyüş parkurunu 6 km yapmak. İskele Gençlik Merkezi, belediyemizin gençlere hediyesidir. Çok amaçlı bina projesi ile de her türlü etkinlik ve sosyal aktivitenin yapılacağı bir yer planlıyoruz. Bunun yanında spora verdiğimiz değer ortada. İskele Gençler Birliği futbol takımı yeniden süper lige çıktı.  Artık Girne değil İskele sahili tercih ediliyor. Lefkoşalı Long Beach e geliyor’ ifadelerini kullandı.

‘GERÇEĞE DAYANMAYAN HAYALİ PROJELERDEN BAHSEDİYORLAR’

Programa katılan İskele Belediye Başkan adaylarının projelerinin hayali olduğunu ve gerçeğe dayanmadığını savunan Orun yollar ve altyapılar konusuna da değindi. Orun kilometrelerce yol yapılmasının kamulaştırma ile gerçekleşebileceğini dile getirdi. ‘İngiliz yönetiminden kalma imar planları kullanılmaya devam ediliyor’ diyen Orun sözlerine şöyle sürdürdü: ‘Hayvan Koruma yasası yapıldı alt yapı yasası yapılmadı. Biz Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte Hayvan Koruma Yasasını destekliyor ve çalışmalar yapıyoruz. Ancak yollar için bir tüzük bile yapılmaması bizleri üzüyor’.

‘YAŞLILARIMIZA VERDİĞİMİZ ÖNEMİ HİÇ BİR ZAMAN REKLAM ETMEDİK’

İskele Belediye Başkanı Halil Orun, kardeş oldukları Mamak Belediyesi ile beraber yaptığı projelerden de bahsetti. Aynı zamanda yaşlılara gerekli önemin verilip sahip çıkıldığını söyleyen Orun yapılanların hiç bir zaman reklam edilmediğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA