24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

ORTADOĞU’NUN VE KIBRIS’IN GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILACAK

Emekli Büyükelçi Murat Özçelik ve ORSAM Başkanı Şaban Kardaş ve TOBB Öğretim Üyesi Haldun Yalçınkaya Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi’nde Konuşacak

Ortadoğu’nun ve Kıbrıs’ın güvenliği masaya yatırılacak

06 Mayıs 2016 Cuma 14:49

Murat Özçelik, Doç. Dr. Şaban Kardaş ve Doç. Dr. Haldun Yalçınkaya İran, Suriye ve Irak’taki Gelişmeler, Ortadoğu’da Bölgesel Güvenliğin Dönüşümü ve Uluslararası Güvenliğin Evriminin Türkiye ve Kıbrıs üzerindeki etkileri hakkında seminer verecekler.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen Güvenlik Akademisi kapsamında üç önemli isim Emekli Büyükelçi Murat Özçelik , ORSAM Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haldun Yalçınkaya İran – Suriye ve Iraktaki gelişmeler ile Uluslararası ve bölgesel güvenliğin dönüşümü konularını program katılımcıları ile birlikte irdeleyecekler.  Özellikle Ortadoğu’da son hadiseler neticesinde güvenliğin evrimi ve Türkiye ve KKTC’nin Ortadoğu ülkeleri ile ilişkileri konularının tartışılacağı program 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 10:00’da Yakın Doğu Büyük Kütüphanesi Salon 4’te gerçekleştirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çok önemli isimlerin konuşmacı olarak konuk olduğu, açılısını TBMM eski Başkanı Cemil Çicek’in yaptığı, ilk oturumlarında uluslararası ilişkiler ve güvenlik çalışmalarının önemli uzman ve uygulayıcıları Prof.Dr. İlter Turan, Doç.Dr. Ahmet K.Han, Ergün Olgun, Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, Ercan Çitlioğlu, Necdet Pamir, Faruk Demir, Yavuz Yener, Reyhan Güner, Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu ve Suat Kınıklıoğlu gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı Güvenlik Akademisi Sertifika Programı’nın bu oturumunun konukları Emekli Büyükelçi ve milletvekili Murat Özçelik, Doç. Dr. Şaban Kardaş ve Doç. Dr.Haldun Yalçınkaya olacaklar.

Doç. Dr. Umut Koldaş: İran Suriye ve Irak’taki gelişmeler Türkiye ve Kıbrıs’a etkileri sistemli bir şekilde irdelenmeli

YAkın Doğu Üniversitesi Başdanışmanı  Ercan Çitlioğlu ile birlikte Güvenlik Akademisi programını yürüten Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş Ortadoğu  güvenliğinin küresel ve ulusal güvenliğe etkilerinin arttığı bir dönemde bu önemli bölgenin farklı yönlerinin farklı düzeylerde irdelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Bölgenin asal unsurları olan İran Suriye ve İran’daki son gelişmelerin Türkiye ve Kıbrıs’a etkileri bağlamında iredelenmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Koldaş, politika yapma ve uygulama süreçlerini doğru ve sistematik bi,r şekilde okumanın önemli olduğunu belirttti. Yakın Doğu Enstitüsü olarak bu doğrultuda önemli konukları ağırladıklarını ve program katılımcıları ile buluşturduklarını ifade eden  Koldaş, bölge raporlama, çalıştay ve bilimsel toplantı  faaliyetlerinin de sistemli bir şekilde hayata geçirilmeye devam edeceğini kaydetti.

Ortadoğu Güvenliğinde değişimler ve sürekliliklerin Kıbrıs ve Türkiye’ye etkileri değerlendirilecek

Güvenlik Akademisi programı çerçevesinde Emekli Büyükelçi Murat Özçelik “İran – Suriye – Irak’taki Gelişmeler ve KKTC’ye Etkileşimleri” başlıklı seminerinde İran – Suriye –Irak’ta yaşanan gelişmeler, özellikle Irak ve Suriye’deki çatışmalı ortam ve radikal grupların genelde Kıbrıs özelde KKTC’ye etkileri konusunu,  ORSAM Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş Ortadoğu’da yaşanan değişim ve dönüşüm konularını, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haldun Yalçınkaya olacaktır. Yalçınkaya, programda güvenliğin evrimi ve Türkiye ve Kıbrıs’a yansıması konularını  değerlendirecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA