28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ORMAN DAİRESİ'NDEN MANGAL SEVDALILARINA ÜZÜCÜ HABER!

Orman Dairesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine, yangınla mücadele kapsamında birtakım tedbirler aldı...

Orman Dairesi'nden mangal sevdalılarına üzücü haber!

27 Haziran 2016 Pazartesi 18:19

Piknik alanları da dahil ateş yakmak yasaklandı

Orman Dairesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine, yangınla mücadele kapsamında  birtakım tedbirler aldı.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat  yaptığı açıklamada, ülke genelinde ateş yakma yasağının  1 Mayıs tarihinden itibaren uygulamaya girdiğini hatırlatarak, ateşli piknik alanları dahil ateş yakmanın ikinci bir bildirime kadar yasaklandığını, izinsiz ateş yakanların suç işleyeceği ve mahkumiyetleri halinde asgari ücretin iki katına kadar  para cezası veya bir yıl  hapis cezasına veya her ikisine birden çarptırılabileceklerini belirtti.

Fırat, özellikle anayolların ormanlık ve ağaçlık alanlardaki güzergâhlarında araçları ile seyir halinde olan vatandaşların araçlarından yangına neden olabilecek herhangi bir eylemde bulunmamalarını ( özellikle sigara izmaritlerinin araçlardan atılmaması )  istedi.

Açıklamada, yasa gereği 1 Mayıs- 31 Ekim tarihleri arasında her ne sebeple olursa olsun ateş yakılamayacağı  belirtilerek, vatandaşların bu tarihler arasında ateş yakmama konusunda  gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğine işaret edildi.

Vatandaşların  görecekleri en ufak dumanı,  zaman geçirmeden  Alo 177 Orman Dairesi ile Alo 199 İtfaiye’ye bildirmeleri çağrısı yapılarak, yangın söndürme çalışmalarına çağrısız  katılmak ve  imkanları seferber etmenin  yasa gereği ve vatandaşlık görevi olduğu vurgulandı.

Ormana yakın yerlerde tarımsal faaliyet yapan kişilerin yangın riskine karşı gerekli tedbirleri almasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA