ORLANDO'DA HAYATINI KAYBEDENLER BİNLERCE MUM VE GÖZYAŞLARIYLA ANILDI
ABD'nin Orlando kentinde binlerce kişi Pazar günü gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden 49 kişiyi andı.

14 Haziran 2016 Salı 11:23
Eşcinsellerin gittiği Pulse gece kulübüne düzenlenen saldırıda ölenler için mumlar yakıldı, gözyaşları döküldü, şarkılar söylendi ve duygu dolu konuşmalar yapıldı.
Pulse gece kulübünün eski çalışanlarından Cathleen Daus, anma töreni sırasında "Pulse bana hep güven vermiştir. Normal bir insan olduğumu anlamama yardımcı oldu" diye konuştu.
Anma törenine katılan bir imam, Müslümanların tüm ABD halkının yanında, "Nefret, ölüm ve yıkım ideolojisine" karşı durduğunu söyledi.
Florida İslam Toplumu'dan imam Muhammad Musri, "Dünyadaki tüm Müslüman liderlere ve tüm Müslüman topluluklara sesleniyoruz. Bu kanseri artık söküp atalım" diye konuştu.
ABD Başkanı Barack Obama'nın da Perşembe günü Orlando'ya gitmesi bekleniyor.
Saldırgan Omar Mateen ile ilgili yeni detaylar
Öte yandan Pulse gece kulübüne saldırı düzenleyen ve hem saldırı öncesinde hem de saldırı esnasında IŞİD'e (Irak Şam İslam Devleti) biat ettiğini açıklayan Afganistan asıllı ABD vatandaşı Omar Mateen hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor.
Pulse gece kulübüne sık sık giden bazı kişiler ABD medyasına daha önce Mateen'i gece kulübünde gördüklerini anlattı.
ABD Başkanı Barack Obama'nın da Perşembe günü Orlando'ya gitmesi bekleniyor.
Saldırgan Omar Mateen ile ilgili yeni detaylar
Öte yandan Pulse gece kulübüne saldırı düzenleyen ve hem saldırı öncesinde hem de saldırı esnasında IŞİD'e (Irak Şam İslam Devleti) biat ettiğini açıklayan Afganistan asıllı ABD vatandaşı Omar Mateen hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor.
Pulse gece kulübüne sık sık giden bazı kişiler ABD medyasına daha önce Mateen'i gece kulübünde gördüklerini anlattı.
Fransa'nın başkenti Paris'te ise Eyfel Kulesi'i hem ABD hem de LGBT bayrağı renklerinde ışıklandırıldı. Birçok Parisli düzenlenen anma etkinliklerine katılarak mumlar yaktı ve hayatını kaybedenler anısına yerlere çıçekler bıraktı.
Almanya'nın başkenti Berlinde 100'ün üzerinde kişi ABD Büyükelçiliği önünde toplanarak mum yaktı.
İngiltere'nin başkenti Londra'da da LGBT toplumunun kalbi olarak bilinen Soho'da anma törenleri düzenlendi ve hayatını kaybeden 49 kişi anısına 49 balon uçuruldu.
FBI: Saldırgan internet propagandasıyla radikalleşmiş
Saldırıyla ilgili soruşturmaysa devam ediyor.
Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, Omar Mateen için "Yabancı terör örgütlerinin propagandasıyla radikalleştiğine dair güçlü bulgular var" dedi.
Comey, Mateen'in radikalleşmesinde internet üzerinden yapılan propagandanın rol oynadığını da ifade etti.
ABD Başkanlık yarışında isimleri öne çıkan Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Hillary Clinton ise benzer saldırıların önüne geçilmesi için ne gibi tedbirler alınması gerektiğne dair açıklamalar yaptı.
Donald Trump ABD'nin göç politikasının elden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek Omar Mateen'in ailesinin 1980'lerde ABD'ye yerleşmesine izin verilmesinin bir hata olduğunu ifade etti.
Hillary Clinton ise radikalleşmiş kişilerin silaha erişimini kısıtlamak adına bireysel silahlanma yasasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti ve "Savaşlarda kullanılan silahların ABD sokaklarında yeri yok" dedi.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.