26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

ONKOLOJİDE YAŞAMSAL RİSK!

Onkolojide yaşamsal risk!

12 Ağustos 2014 Salı 14:59

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Onkoloji Servisi’nde, yaşam mücadelesi veren hastaların kontrol ve tedavi süreçlerinde, hata riskinin yüksek olduğu bildirildi.

Onkoloji Servisi’nde tedavi gören kanser hastalarını kontrol etmek üzere Türkiye’den 2 haftada bir gelen profesörün, 5 saatte 40 hastayı kontrol etmek durumunda kaldığı öğrenildi.

Profesörün, kısa sürede fazla sayıda hasta görmek zorunda kalmasının, hata riskini artırdığı üzerinde duruluyor.

Rana SARRO

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Onkoloji Servisi’nde tedavi gören kanser hastalarını kontrol etmek üzere Türkiye’den gelen profesörün, 5 saatte 40 hastayı kontrol etmek durumunda kaldığı öğrenildi. Profesörün, kısa sürede fazla sayıda hasta görmek zorunda kalmasının, hata riskini artırdığı üzerinde duruluyor.

40 hasta kontrol edilmeli!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, 5 Bin civarı hastanın kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gördüğü Tıbbi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören hastaların, kontrol günlerinde profesörler tarafından görülmesi gerekliliğine dikkat çekiliyor. Türkiye’den, 2 haftada bir ülkeye gelen profesörün, ülkeye her gelişinde, ortalama 40 hastayı kontrol etmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

5 saatte 40 hasta

Güvenilir Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, hastaları kontrol etmek için Türkiye’den gelen profesörün, 2 haftada bir Perşembe akşamı geldiği, Cuma günü öğlene kadar hasta gördüğü ve Adana uçağına yetişmek için öğleden sonra ülkeden ayrıldığı öğrenildi.

Profesörün, saat 9.00 ila 13.00 saatleri arasında hastanede hizmet verdiği ve bu sürede, ortalama 40 hastayı kontrol etmesi gerektiği belirtiliyor. Profesörün, kısa sürede fazla sayıda hasta görmek zorunda kalmasının ise, hata riskini artırdığı ve zamanın yeterli olmadığı üzerinde duruluyor.

2008 yılında Profesör Onkoloğun adadan ayrılması üzerine; 2013 yılı sonuna kadar, ülkede hastaları haftada bir kontrol etmesi için dernekle anlaşmalı onkolog bulundurulurken; 2014 yılı Ocak ayı itibariyle bu görevi Sağlık Bakanlığı’nın devraldığı ve hastaları kontrol etmek üzere ülkeye 15 günde bir onkolog geldiği biliniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA