26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele23°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

OMİROU MECLİSİN ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ 

Omirou Meclisin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi 

18 Eylül 2014 Perşembe 16:51

Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou, Rum Cumhurbaşkanı'nın Meclis'in cebri icra konusunda yaptığı yasal değişikliklerin anayasaya uygunluğunu sorgulanması kararına atıfta bulunarak, Meclis ve devletin, Anayasa sınırlamaları içinde olan bir anlaşmazlığa kilitlendiğini açıkladı.

Omirou, Meclis'in bir anomali döneminden geçmekte olduğunu, ülkenin ve Meclis'in yabancı borç verenlerin hazırladığı memorandum altında namlunun ucunda kararlar almaya zorlandığına dikkat çekti.

Meclis'i eleştirenlerden, parlamentonun hangi şartlarda oylama yapması istenmesini dikkate almalarını isteyen Yiannakis Omirou, Meclis'in çalışmaları sonucu ürettiklerinden tatmin olup olmadığı sorusuna da, Meclis'in yasal çalışmalarından ve uygulamalarını kontrolünden dolayı övülmesi gerektiğini kaydetti.

Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Omirou, “Hiç kimseyi korumuyoruz. Bu ispatlanması gereken bir şeydir” şeklinde konuştu.

Meclis'in halk beklentilerine yanıt verecek görevine bağlı kalmaya devam ettiğini vurgulayan Yiannakis Omirou, meclis komitelerini dokuzu acil toplam 266 yasa tasarısını değerlendirerek onay için genel kurula gönderdiğini anlattı.

Meclis üyelerinin 783 soruyu masaya koyduklarını bakanlardan 878 yanıt aldıklarını, bunların 308'inin önceki oturumun yanıtları olduğunu belirten Yiannakis Omirou, Meclis'in, başkanının ve üyelerinin Kıbrıs sorunu üzerinde yabancı diplomatları ve dost ülkeleri aydınlatmaya devam ettiğini, Kıbrıs sorunuyla ilgili Kıbrıs Cumhuriyeti'nin genel hedeflerinin, özellikle, 1974'te adanın kuzeyinin istila ve işgal edilmesinden bu yana bölünmüş olan ülkenin yeniden birleştirilmesi çabasıyla ilgili uluslararası jeo-politik alanda anlatıldığını bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA