20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

OMAÇ BAŞAT’I KAYBETTİK

Omaç Başat’ı kaybettik

31 Mayıs 2014 Cumartesi 13:41

  • KKTC Sporunun duayenlerinden, KKTC Milli olimpiyat komitesi başkanlığı yapan,  Taekwondo Karate Aikido Kurash Wushu Federasyonu Basın ve Halkla ilişkiler komitesi başkanı, Uluslar arası Taekwondo şampiyonalarının başhakemi,   gazeteci Omaç Başat’ı Kaybettik

Kıbrıs Türk sporu ve spor basınına uzun yıllar hizmet eden Gazeteci Omaç Başat yaşadığı rahatsızlık sonucu dün sabahın erken saatlerinde hayatını kaybetti

KKTC bir çok Spor Federasyonun kurucu başkanlığının yanı sıra KKTC Milli olimpiyat komitesi başkanlığı da yapan, usta gazeteci Omaç Başat Taekwondo Karate Aikido Kurash Wushu federasyonunda Basın ve Halkla ilişkiler komitesi başkanlığının yanı sıra Uluslar arası Taekwondo şampiyonalarında Başhakemliği de yapmış, ayrıca WTF Uluslararası kokartlı Taekwondo hakemi ünvanına da sahip bir spor adamıydı.

Omaç Başat geçtiğimiz yıl yapılan GTF Genel kurulunda, GTF (Global Taekwondo Federasyonu basın komitesi başkanlığına Seçilmiş, Türk spor Birliği kurulması için KKTC Yanı sıra Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerinde çeşitli girişimlerde bulunmuştu.

Büyük usta duayen unvanlarını hakkı ile kazanan Omaç Başat, Kazakistanda kurulan Türk Cumhuriyetleri Spor Birliği Genel sekreteri de seçilmişti. 68 yaşında hayata veda eden Omaç Başat Lefkoşa Mezarlığında İsmail Safa Camii’nde bugün kılınacak öğle namazının ardından defnedilecek.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) ise, dün hayatını kaybeden KTSYD kurucularından Spor Yazarı Omaç Başat için yarın, dernek binasında tören düzenleyecek.

Dernekten verilen bilgiye göre, Göçmenköy’deki dernek binası önünde yer alacak olan tören saat 11:00’da başlayacak.

Omaç Başat kimdi?

1946 Yılında Lefkoşa’da doğdu. Gazeteciliğe 1963 yılında Halkın Sesi gazetesinde muhabir olarak başladı. Zaman gazetesinde Spor Müdürlüğü,  Bayrak Radyo Televizyon Kurumunda Spor Yorumcusu, Program Yapımcısı ve Birlik gazetesinde Spor Yazarlığı yaptı.. Kıbrıs Gazetesi’nin kurucu kadrosunda da yer alan Başat, Gazete’nin Spor Müdürü olarak da görev aldı.

Spor Dairesi  Genel Yönetim Kurulu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı spor İhtisas Komisyonu’nda da görev yapan Başat, KKTC Olimpiyat Komitesi Başkanlığı görevini de yürüttü. Pek çok federasyonun yönetim kurulunda da görev alan Omaç Başat, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde de bir dönem Dış İlişkiler Sekreteri olarak görev yaptı.

Başat son olarak Havadis Gazetesinde spor yazarlığı yapıyordu.

KKTC Sporunu ve hizmet verdiği Taekwondo Karate Aikido Kurash Wushu Federasyonu ailesini Büyük Acılara bırakan büyük ustaya Spor Camiası,

Detay Gazetesi olarak Allah’tan rahmet yaslı ailesine ve tüm spor camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Cumhurbaşkanı Başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Milli Olimpiyat Komitesi eski başkanlarından gazeteci Omaç Başat’ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Eroğlu, merhuma Allah’tan rahmet başta ailesi ve spor camiası olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Birçok spor federasyonumuz ve Spor Yazarları Derneği kurucuları arasında yer  alan, başkanlık yapan, spor basınımıza muhabir ve yönetici olarak çok önemli hizmetler veren Milli Olimpiyat Komitesi eski kurucu üyelerinden ve  başkanlarından Omaç Başat’ın ölümünü büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Eminim ki tam anlamı ile bir spor adamı olan, nerdeyse tüm ömrünü spora hizmetle geçiren dostumuz Omaç Başat asla unutulmayacak, yaptıkları daima takdir ve şükranla anılacaktır”

KTSYD

KTSYD tarafından yayımlanan taziye mesajında, “Kıbrıs Türk Sporuna büyük emekler harcayan Omaç Başat’ı kaybetmek bizden bir parça götürmüştür. Omaç Başat’a tanrıdan rahmet, yaslı ailesine ve basın camiasına da başsağlığı dileriz” denildi.

Osman Kurt

Basın Kartı Komisyonu Başkanı Osman Kurt ise yayımladığı mesajda, “Basın Kartı Komisyonu’nun hayata geçmesi için yapılan tüzük çalışmalarında bire bir hizmet etmiş ve kuruluşundan itibaren de Sürekli Basın Kartı Sahibi Üye sıfatıyla komisyonumuzda görev yapmış Omaç Başat’ın vefatı basın camiasını derinden üzmüştür” denildi. Kurt, Başat’a tanrıdan rahmet, ailesine ve basın camiasına da başsağlığı diledi.

KTGB Başkanı Güven

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı Hüseyin Güven, Gazeteci Omaç Başat’ın ölümünün büyük kayıp olduğunu bildirdi.

Başsağlığı mesajı yayımlayan KTGB Başkanı Hüseyin Güven, Omaç Başat’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, Başat’a rahmet, ailesi, spor camiası ve basına başsağlığı diledi.

Güven, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği üyesi ve sürekli basın kartı sahibi olan Omaç Başat’ın, özellikle spor basınına uzun yıllar çok değerli hizmetler verdiğini ifade etti.

Güven, Basın Kartı Komisyonu’nun da üyesi olan Başat’ın, komisyonun Enformasyon Dairesi’nden sivil toplum örgütlerine geçmesinden sonra da büyük hizmetlerde bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA