ÖLÜM TUZAĞI
Yollara kontrolsüz şekilde doldurulan reklam panoları tehlike yaratıyor.

25 Ocak 2015 Pazar 08:30
“ÖLÜMCÜL OLABİLECEK BOYUTLARA ULAŞTI”: Anayollara doldurulan reklam panolarının, araçlar için ölümcül olabilecek boyutlara ulaştığı görülüyor. Güçlü ve hareketli led ışıklı reklam panolarının sürücülerin dikkatini çekerek, gözlerini kamaştırdığı ve ışıksız trafik levhalarının görülmesini zorlaştırdığı dikkat çekiyor. Son zamanlarda reklam panosu diken ve buna izin verenlerin tehlikenin dozunu artırarak, yol banketi üzerine kadar uzanan devasa reklam diktikleri görülüyor.
“MUHATAP BİR MERCİ YOK”: Lefkoşa- Boğaz Yolu’nda ve Alayköy mevkiinde bulunan gece kulüplerinin reklam tabelalarının yanı sıra, bir gece kulübünün yeni büyük bir ışıklı ve özellikle hareketli panoyu yol kenarına yerleştirdiği görüldü. Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, trafikte kaza riskini artıran ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan reklam panoları ile ilgili KKTC’de muhatap bir merci olmadığına dikkati çekti ve tüzüğe aykırı olan bu uygulamaların suç teşkil etmesine rağmen önüne geçilemediğini anlattı.
Rana SARRO
Anayollara doldurulan reklam panolarının, araçlar için ölümcül olabilecek boyutlara ulaştığı görülüyor. Güçlü ve hareketli led ışıklı reklam panolarının sürücülerin dikkatini çekerek, gözlerini kamaştırdığı ve ışıksız trafik levhalarının görülmesini zorlaştırdığı dikkat çekiyor. Son zamanlarda reklam panosu diken ve buna izin verenlerin tehlikenin dozunu artırarak, yol banketi üzerine kadar uzanan devasa reklam diktikleri görülüyor.
Alayköy mevkiinde bulunan gece kulüplerinin reklam tabelalarının yanı sıra, bir gece kulübünün yeni büyük bir ışıklı ve özellikle hareketli panoyu yol kenarına yerleştirdiği görüldü. Yolun kenarına kurulan hareketli panonun, geceleyin sürücülerin gözlerini kamaştırdığı ve tehlike arz ettiği dikkati çekti.
Öte yandan, şehir içi bazı yerlerde de, özellikle trafik ışıklarına kurulan yine dev reklam televizyonları da sürücülerin dikkatini dağıttığı ve kaza riskini artırdığı görülüyor.
Konuyla ilgili görüşlerini gazetemize aktaran Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, reklam panolarının anayol ve şehir içi yerlerde sürücülerin dikkatini dağıttığı ve kaza tehlikesi yarattığını belirtti.
AVCI: “KKTC’DE MUHATAP BİR MERCİ YOK”
Trafikte kaza riskini artıran ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan reklam panoları ile ilgili KKTC’de muhatap bir merci olmadığına dikkati çeken Avcı, tüzüğe aykırı olan bu uygulamaların suç teşkil etmesine rağmen önüne geçilemediğini anlattı. Mehmet Avcı, konuyla ilgili gazetemize şöyle konuştu:
“TABELALAR KALDIRILAMIYOR”
“KKTC’nin toprağı altın gibidir, havası da altın gibi olmaya başladı. Reklam panolarının belediyelere gelir kaynağı gibi görülmesi doğru değildir. Yol güvenliğini tehlikeye sokacak boyutta ve tüzüğe aykırı tabela dikmek suç olması gerekir. Bizim yaptığımız tespitlerde tüzüğe aykırı dikilen tabelalar bile, yerinden kımıldatılmadı. Ve bu konuda KKTC’de yetkili makam yok. Yanlış yere dikilse bile kimse onu sökemez.”
“TABELANIN SÖKÜLEBİLMESİ İÇİN MAHKEME KARARI GEREKİR”
“Yıllar önce yapılan Reklam Tüzüğü’ne göre bir tabelanın sökülmesi için mahkeme kararı gerekir. Dolayısıyla reklamcılar veya belediyeler bu haklarını kullanarak, görüşü engelleyecek veya arabanın yoldan kaçması durumunda ölümcül etki yapabilecek reklamları dikmekten çekinmiyorlar.”
ÖLÜMCÜL SONUÇ DOĞURABİLİR
“Özellikle Lefkoşa- Boğaz Yolu’nda bunları görebilmekteyiz. Yolun dibine konmuştur. Araç yoldan kaçması durumunda ölümcül sonuç doğurabilir. Led ışıklar, dikkati üzerine çekmekte ve trafik levhalarını görünmez kılmaktadır. İşaretten daha parlak yanıp sönen lambalar konarak, veya sinevizyon dediğimiz hareketli reklam koyarak, sürücülerin dikkatini çekmeye uğraş veriyorlar. Bunlar da tehlikeli yerlere konuyor. Ya çember veya kavşaklar üzerine konuyor.”
“KKTC’DE BİR MUHATAP YOK”
Örneğin Lefkoşa Şehir içinde, bir gazetenin tam köşenin üzerindeki reklam tabelası tehlike arz ediyor. Bu konuda belediyeler sırf para alsınlar diye bu reklam tabelalarının konmasına katkı sağlıyor. Ama bu konuda KKTC’de bir muhatap yok. Kaldırılması isteniyorsa, mahkemeye gitmesi gerekiyor. Elimizde polisin tüzüğe aykırı olduğuna dair yazdığı yazılar olmasına rağmen, Dikmen Belediyesi reklam panolarını kaldırmadı.”
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.