16 Nisan 2024
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa30°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

ÖLDÜ AMA KURTULAMADI

Öldü Ama Kurtulamadı

11 Temmuz 2013 Perşembe 23:19

0,,16479975_303,00[1]Rusya’da bir süre önce konduğu cezaevinde gördüğü kötü muameleden hayatını kaybeden Sergey Magnitski hakkında bir Rus mahkemesinin verdiği karar hayrete düşürdü.

Avukat Sergey Magnitski, ABD merkezli Firestone Duncan ve Browders Invetmentfonds Hermitage Capital'ın Moskova bürolarında çalışıyordu.

2008 yılında bir devlet kurumunda büyük bir yolsuzluk skandalını belgeleriyle kanıtladıktan kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alındı.

37 yaşındaki Sergey Magnitski'nin cezaevi günleri fazla uzun sürmedi. 2009 Kasım'ında demir parmaklıklar ardında can verdi.

Sergey Magnitski'nin cezaevinde, güvenlik görevlilerinin kötü muamelesinden ötürü hayatını kaybettiği iddiaları bir davaya konu oldu. Dava, „iddiada haklılık payı bulunmadığı“ gerekçesiyle bu yılın mart ayında düştü.

Vergi kaçakçılığından hüküm giydi

Sergey Magnitski'nin ölmesine karşılık gıyabında yargılandığı bir başka dava aleyhine sonuçlandı. Magnitski'nin eski işvereni İngiliz vatandaşı Amerikalı William Browder 9 yıl çalışma kampı cezasına mahkûm oldu. Sergey Magnitski de vergi kaçakçılığı suçundan hüküm giydi, artık hayatta olmadığından cezası düştü.

Sergey Magnitski'nin ölümü Washington ile Moskova arasında gerginliğe yol açmış, ABD'nin yürürlüğe koyduğu bazı yaptırımlara Rusya da kimsesiz Rus çocukların ABD vatandaşlarına evlatlık verilmesini yasaklayarak karşılık vermişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA