20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

“OLAĞAN DENEMELER” ÖDÜLE DOYMUYOR

“Olağan denemeler” ödüle doymuyor

11 Eylül 2015 Cuma 22:50

Ülkemizde başarılı girişimcilerin yaptığı önemli çalışmalar uluslar arası arenada başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Yönetmenliğini Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği “Olağan Denemeler” isimli film bir kez daha ödüle layık görüldü. Film, ABD’de “Seattle Türk Film Festivali 2015 Kısa Film Yarışması”nda büyük ödül sahibi oldu

Yönetmenliğini Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği “Olağan Denemeler” adlı kısa film, ABD’den bir ödül daha kazandı. Olağan Denemeler, “Seattle Türk Film Festivali 2015 Kısa Film Yarışması”nda birincilik ödülü aldı.

Filmin eş yönetmeni ve senaristi Doğuş Özokutan, bu yıl 5-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale katılmak üzere Seattle’la davet edildi. Festivalin kısa film yarışmasında bu yıl finale kalan 12 film arasına giren “Olağan Denemeler”, jüri tarafından birinciliğe de layık görüldü.

Washington Türk Amerikan Kültür Derneği (TACAWA) Film Komitesi tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen Seattle Türk Film Festivali, kar amacı gütmeyen ve gönüllüler tarafından yürütülen bir etkinlik. Festivalin amacı ise, ‘en iyi Türk filmlerini Seattle’a getirmek, yetenekli film yapımcılarına eserlerini uluslararası alanda gösterme olanağı sağlamak’ olarak belirtiliyor.

Hiçbir kurumdan maddi destek alınmadan çekilen Olağan Denemeler’in başrolünde Hatice Tezcan yer alıyor. Hayatın anlamını sorgulayan bir kadının başarısız intihar girişimlerini konu alan kısa filmin müziklerini İnal Bilsel besteledi.

Görüntü yönetmenliğini Pieter Verburg’un üstlendiği filmin kurgusunu ise Tim Klok yaptı. Filmin dekorlarını ise Rıza Şen tasarladı. Çekimleri 2014 yılının Mayıs ayında Lefkoşa ve Kayalar köyünde yapılan filmin post prodüksüyonu maddi imkansızlıklar nedeniyle ancak Ocak 2015’te tamamlanabilmişti.

Dünya prömiyerini Nisan ayında ABD’nin Houston şehrinde gerçekleştirilen “48. Worldfest Houston Bağımsız Film Festivali”nde yapan Olağan Denemeler, bu festivalde “kara komedi” kategorisindeki en büyük ödülü kazanmıştı. Filmin Kıbrıs’taki ilk gösterimi ise Ekim ayında Limasol’da düzenlenecek olan “Kıbrıs Uluslararası Kısa Film Festivali”nde yapılacak.

vas (2)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA