25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

OKULLARDA TAŞERONLAŞMA TEHLİKESİ

Okullarda taşeronlaşma tehlikesi

01 Ekim 2014 Çarşamba 14:26

okul1 (1)Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek, okulların şirketlere peşkeş çekilmek istendiğini söyleyerek, çocukların emanet edildiği okullarda taşeron işçilerin çalıştırılmasının yanlışlığına dikkati çekti ve buna asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.  

 "DEVLET OKULLARINDA TAŞERONLAŞMA"

Devlet okullarında taşeronlaşmaya gidilmek için düğmeye basıldığı bildirildi. Ülke genelinde 80 civarı hademeye ihtiyaç duyulan devlet okullarına, hademe istihdamı yerine, ihale yöntemiyle hizmet satın alımına gidilmek istendiği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hademe alımı için ihaleye çıktığı bildirildi.

 BUGÜN UYARI GREVİ YAPILIYOR

Kamu-İş, okullardaki hademe eksikliğinin giderilmemesi ve hizmet satın alma yöntemine gidildiği gerekçesiyle, Girne'de faaliyet gösteren 23 Nisan İlkokulu ve Lefkoşa'da bulunan Bülent Ecevit Lisesi'nde bugün 08.00 – 15.30 saatleri arasında 1 günlük uyarı grevine gidileceğini duyurdu.

 Rana SARRO

Devlet okullarında Türkiye'deki gibi taşeronlaşmaya gidilmek için düğmeye basıldı. Ülke genelinde 80 civarı hademeye ihtiyaç duyulan devlet okullarına hademe istihdamı yerine, ihale yöntemiyle hizmet satın alımına gidilmek isteniyor.

Okullarda hademe olarak çalışan mevcut kamu işçilerinin, hademe eksikliği nedeniyle, hem zor şartlarda çalıştığı hem de okulların gerektiği şekilde temizlenemediği ifade ediliyor.

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş), okulların hademe ihtiyacına rağmen Maliye Bakanlığı'nın istihdam yapma niyeti olmadığı gerekçesiyle greve gitme kararı aldığını duyurdu.

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek, Girne'de faaliyet gösteren 23 Nisan İlkokulu ve Lefkoşa'da bulunan Bülent Ecevit Lisesi'nde bugün 08.00 – 15.30 saatleri arasında 1 günlük uyarı grevine gidileceğini belirtti.

"HADEME ALIMI İÇİN İHALEYE ÇIKILDI"

Okullardaki hademe eksikliğinin giderilmesi için hizmet alımına gidileceği, bunun için Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihaleye çıktığını belirten Sami Dilek, okulların şirketlere peşkeş çekilmek istendiğini söyledi.

"Çocuklarımızı emanet ettiğimiz devlet okullarımızda, güvenilir vasıflı kendi vatandaşımız yerine taşeron işçilere dönülmek isteniyor" diyen Sami Dilek, gazetemize şöyle konuştu:

"HADEME İSTİHDAMINA GİDİLMEDİ"

"Her yıl olduğu gibi bu yılda da, okullarımız hademesiz, öğretmensiz ders yılına başlamıştır. Kamu- İş Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Genel Ortaöğretim, İlköğretim ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesiyle yapmış olduğu çalışmalarda saptanan hademe eksikliklerinin giderileceği çeşitli safhalarda bizlere bildirilmiştir. Ne acıdır ki bugüne kadar herhangi bir hademe istihdamına gidilmemiştir."

"OKULLAR, PİSLİĞE, MİKROBA MARUZ BIRAKILDI"

"Okullarımız, pisliğe, mikroplara, hijyen ortamından mahzun bir duruma itilmeyi tercih etmişlerdir. Gerek Milli Eğitim Bakanları, gerekse Hükümetin gerekli duyarlılığı göstererek hademe istihdamına gidilmemesi halinde, eylem ve grevler, tüm okullarımıza yaygınlaştırılacağı ve eylemin dozunun artırılacağı, kamuoyu ve yetkililere duyurulur."

"TÜRKİYE'DEKİ SİSTEMİ GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Hükümet ile gerekli temaslar yapılmasına rağmen bu sorunlarla karşı karşıya kalındı.

sendika olarak gereken mücadeleyi vereceğiz. Türkiye'deki sistemi buraya getirmeye çalışıyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Kamu sektöründe çalışacak insanların, örgütlü ve vasıflı insanlar olması gerekir. Vasıflı, çocukların emanet edileceği güvenilir vatandaşlar yerine yurtdışından okullara işçi getirilmesi kabul edilemez. Dolayısıyla son silahımız olan grevimizi yapmak durumundayız. Ülkeyi taşeronlaştırmaya ve ekmek teknelerimizi yok etmeye dönük bu uygulamalara karşı mücadele etmeye ve sendikal hakkımız olan grevlerimizi uygulamaya devam edeceğiz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA