28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

OKULLARDA ÖĞRETMEN YOK

Okullarda öğretmen yok

27 Eylül 2014 Cumartesi 11:28

dipkarpaz (1)Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), öğretmen ihtiyacı olan okulların, ihtiyaçları karşılanmadığı takdirde eylem yapacaklarını açıkladı. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı’na eleştiriler yöneltildi.

Açıklamada, “Ortaya koyduğumuz tüm iyi niyetli çalışma ve desteğe rağmen sorunların üstesinden gelemeyen Eğitim Bakanı çareyi sistemi suçlamada ve istifa etmede bulmuştur. Arabacıoğlu’nun basın toplantısı ile ortaya koyduğu açıklamalar kendisinin sorumluluktan korkup kaçtığını göstermektedir. Bakanın istifası ile gündemin ve eğitimde yaşanan sorunların çarpıtılmak istendiği açıktır” ifadelerine yer verildi.

“Sendikamızın yalanlarla ve iftiralarla uğraşacak zamanı yoktur. Çocuklarımızın okullarda öğretmensiz zaman geçirdiği bir gerçekliktir” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, öğretmen ihtiyacı olan okulların listesi de yer aldı.

KTÖS’ün açıklamasına göre öğretmen ihtiyacı olan okullar şunlar:

“Ziyamet İlkokulu (1), Yedikonuk İlkokulu (2), Dipkarpaz İlkokulu (1), Büyükkonuk İlkokulu (2), İskele Maarif Anaokulu (1), Alasya İlkokulu (1), Şht. Osman Ahmet İlkokulu (2), Alasya Vakıf Anaokulu (1), Şht . Doğan Ahmet İlkokulu (1), Gülenyüzler Anaokulu (1), Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu (Part time), Gönyeli İlkokulu (1), B. Fikri Karayel İlkokulu (1), Karşıyaka İlkokulu (1), Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu (1), Portakal Çiçekleri Anaokulu (1), Barış İlkokulu (1), Kurtuluş İlkokulu (1), Özgürlük İlk (1), Serhatköy İlkokulu (1), Yedidalga İlkokulu (1), Şht. Hüseyin Akil İlkokulu (1), Beyarmudu İlkokulu (1), Vadili İlkokulu (2), Lapta Anaokulu (1)”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA