28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

OKULDA VOYVODALIK!..

Okulda voyvodalık!..

28 Nisan 2014 Pazartesi 10:43

Okul öğretmenine saldırıp darp ettiler

Çocukların, ülkeye yararlı birer birey olarak yetişmelerini sağlama gayreti içerisinde olan öğretmenlere yönelik saldırı ve darp olayları artarak devam ediyor. Kendini bilmez bazı şahısların gerçekleştirdikleri saldırı ve darp olayları öğretmenler arasında tedirginlik yaratıyor.

Hamitköy İlkokulu Müdür Muavini Kadir Okyar’dan sonra, Oğuz Veli Ortaokulu öğretmenlerinden Şerif Güner Bozkuzu’ya yönelik saldırı öğretmenlerin büyük tepki göstertmesine neden oldu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, böyle bir olayın kabul edilemez olduğunu, sendikanın kesinlikle bu gibi olaylarda taviz vermeyeceğini söyledi

Okullarda şiddet giderek artıyor

Girne’de Oğuz Veli Orta Okulunda bir öğrencinin, öğretmenlerden izin alınmadan, izinsiz olarak okuldan aranmasını engellemeye çalışan okul öğretmeni Şerif Güner Bozkuzu saldırıya uğradı. Öğretmenin darp edilmesi tepkileri beraberinde getirdi.

İzin alınmadan öğrenci okuldan alınmak istendi

Şerif Güner Bozkuzu olayla ilgili olarak Detay’a açıklamalarda bulundu. Bozkuzu “Cuma günü bir şahsın bir öğrencimizi araç ile gelip almaya çalıştığını gördüm. Öğretmenlerinden izin almadan öğrencimizi almaya çalışan aracı durdurdum. Ve öğrencimizin neden izinsiz olarak alındığını sordum. Sormam ile birlikte, çocuğu izinsiz olarak almaya çalışan kişi hakaretler ederek oradan ayrıldı. Kısa bir süre sonra, tekrar okula dönerek herkesin önünde bana saldırdı ve beni tartaklamaya çalıştı” dedi. Şerif Güner Bozkuzu, araya giren diğer öğretmenlerin yardımı ile olayın kapatıldığını açıkladı.

Can güvenliği yok

Şerif Güner Bozkuzu açıklamasında “Bana saldıran kişi Ayorgi de herkesin tanıdığı tehlikeli ve ruhsal açıdan çok çok rahatsız birisiymiş. Bu nedenle çok korkuyorum. Ve bu nedenle polise gitmedim, gidemedim. Bu adam ve kardeşini Ayorgi de, Kervansaray da, Girne de bilmeyen yokmuş. Bu nedenle eğer haber yaparsanız can güvenliğim yok demektir. Daha doğrusu, hala şokta olduğum için ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Ben de adaletin sağlanmasını istiyorum; ama karşımdaki insanlar çok tehlikeli insanlar olduğu için korkuyorum da” ifadelerini kullandı

“Amacım çocuğu korumakta saldırıya uğradım”

Şerif Güner Bozkuzu, “bu kişi diğer çocuğunu Cuma günleri 13.30 da diyalize götürüyormuş hastaneye. O nedenle kızını okuldan bir başka kişi almış. Bundan ne idarenin ne de o sırada sorumlu olan benim haberi yoktu. Öğrencim benden izin almadan arabaya bindi. Adamın kim olduğunu da bilmiyordum. Yabancı biri olabilirdi. Yalnızca koruma içgüdüsüyle arabaya doğru koştum ve adama kim olduğunu, bu yaptığının doğru olmadığını söyledim. Bana hakaret ettikten sonra arabayla tekrar geri döndü ve tüm öğrencilerimizin, öğretmen arkadaşlarımın, bekleyen velilerin ve idarecilerimin önünde bana saldırdı. Eğer muavinlerim olmasaydı beni darp edecekti. Elimle ona yaptığım dur işareti ile ilgili olarak da, sen bana o hareketi yapamazsın, diye hakaret etti. Yaptığım yalnızca arabayı durdurmaya çalışmaktı oysa. Çok ama çok üzgünüm” dedi.

“Burası dağ başı değil”

“Okul İdaresi benim iyiliğimi düşündüğü için polise haber vermemi istemedi. Kesinlikle kötü bir niyet yok. Ben de korktuğum için polise gidemiyorum” diyen Şerif Güner Bozkuzu, ben görevimi yapıp öğrencime sahip çıktım. Ben o çocuğu yalnızca korumaya çalıştım. Yakında bu olay nedeniyle cesaretlenen bazı velilerimiz çok daha kötüsünü yapacaklar, emin olabilirsiniz. Ben, şu anda daha sağlıklı düşünmeye başladım. Sanırım polise gitmek ve dava açmak en doğrusu olacak. Burası dağ başı değil. Tansiyonum bütün gün 18’ lerde gezindiğinden ancak şu an kendime gelebiliyorum” açıklamasında bulundu.

Gökçebel’den tepki

Konu ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) başkanı Tahir Gökçebel, daha önce benzer bir olayın yıl başında, Dipkarpaz’da yaşandığını belirtti. Gökçebel, bu olayın üzücü bir olay olduğunu, öğretmen Şerife Güner Bozkurt’un KTOEÖS’e üye olmamasına karşın, sendika olarak gerekli inceleme ve araştırmayı yaptıktan sonra öğretmenin hakkını savunacaklarını söyledi.

Eğitim Bakanlığı ve Polis Örgütü’nün okullara, sivillerin giriş çıkışları ile ilgili önlem alması gerektiğini belirten Gökçebel, bu olayların münferit gibi algılanmasının, kapatılmasının doğru olmadığını da kaydetti. Okul idaresinin böyle bir durumda şikayetçi olması gerektiğini de belirten Gökçebel, okul alanlarının dokunulmaz olduğunu ve öğretmene müdahale edilmesinin kabul edilemeyeceğini ekledi. Okulların güvencesiz kalması, dışarıdan fiili saldırılara maruz kalınmasının ciddi bir tedirginlik yarattığını belirten KTOEÖS başkanı öğrencinin yanında bir öğretmenin onurunun zedelenmesi ve bir öğretmene yapılan saldırının ciddi endişelere neden olacağını ve eğitimle ilgili de sıkıntılar yaratacağını söyledi.

Gökçebel, böyle bir olayda sendikanın kesinlikle taviz vermeyeceğinin de altını çizdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA