OKTAY, AK PARTİ KKTC ÜLKE TEMSİLCİLİĞİ TEŞKİLATIYLA BİR ARAYA GELDİ
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti KKTC Ülke Temsilciliği Teşkilatıyla bir araya geldi.

01 Nisan 2023 Cumartesi 19:17
KKTC'de temaslarını sürdüren Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti KKTC Ülke Temsilciliği Teşkilatıyla bir araya geldi.
Alayköy Belediyesi Sosyal Aktiviteler Merkezi (ABELSAM) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Tatlısu Belede Başkanı Hayri Orçan ile Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu da hazır bulundu.
Oktay, salondaki AK partililere hitaben yaptığı konuşmasında KKTC-TC 2023 Yılı Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü’nün detayları ile AK Parti’nin Mayıs ayında Türkiye’de yapılacak seçime yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.
TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kimse merak etmesin, Türkiye, Kılıçdaroğlu'nun yalancı baharına muhtaç değildir. Bu 7'li çetenin yalancı baharına muhtaç değildir. Çok partili dönemde bir defa bile mührü bunlara vermeyen milletimiz, kimin boş laf ürettiğini kimin sorumluluk aldığını, iş ürettiğini iyi biliyor." dedi.
Oktay, Lefkoşa'da AK Parti KKTC Ülke Temsilciliği Teşkilatı ile bir araya geldiği buluşmasında, dünden bu yana Kıbrıs Türkleriyle hasret giderdiklerini söyledi.
Türkiye-KKTC ekonomik ve kalkınma işbirliği çerçevesinde, KKTC'de desteklenen yatırımları, iyileştirmeleri, sosyal yardımları sürdürdüklerini belirten Oktay, dün KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile 2023 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasını imzaladıklarını hatırlattı.
Oktay, Türkiye'den KKTC'ye 9,5 milyar liralık destek sağlanmasını içeren anlaşmanın hayırlı olmasını dileyerek, Derinya Sosyal Konut Projesi, Güvercinlik Büyük Organize Sanayi Bölgesi, Orta Mesarya Tarımsal Sulama Projesi, 500 Yataklı Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi ve Gazimağusa İlahiyat Koleji gibi yatırımların kaynağının anlaşmaya dahil olduğunu ifade etti.
Yeni Ercan Havalimanı'nın faaliyete geçerek, Kuzey Kıbrıs'a pek çok anlamda hareketlilik getireceğini vurgulayan Oktay, Türkiye'nin yaşanan büyük felaketin yaralarını hızla sararken, Kuzey Kıbrıs'taki çalışmalarını hiçbir zafiyete mahal vermeden devam edeceğini kaydetti.
"YAPILMAYACAK HİÇBİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİK"
Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, bu yola gönlünü koyan milyonlarla birlikte adalet ve kalkınma hareketinin bir mensubu olmaktan bahtiyar olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"AK Parti'nin birer neferi olarak birlikte gururla taşıdığımız başarı hikayelerimiz var. Hiçbir zaman milletimizin yüzünü yere eğdirmedik. Ulusal ve uluslararası her zeminde ülkemizin başını dimdik tuttuk. Milletimizin onurunun çiğnenmesine asla müsamaha göstermedik. İç politikada ve dış politikada ezberleri bozduk, milli adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Milletin teveccühünden başka bir rütbeyi yakamıza takmadık. Meydanlarda söylediğini göreve gelince unutanlardan asla olmadık. Yapılmayacak hiçbir şeyin sözünü vermedik. 'AK Parti söylerse yapar' dedik ve milletimiz de buna inandı ve yüksek sesle dile getirdi. Milleti hor görenler, elinde hiçbir icraatı olmayanlar, şimdi çıkmış sözünü tutmaktan bahsediyor, baharlardan bahsediyor. Bu sahte ittifakın sözüne güvenilir mi? Sahte ittifakın baharına güvenilir mi? Daha kendi arasında anlaşamayan bu yalan ağına milletimiz inanır mı? Sizler inanır mısınız? Bunların verdiği bir söz varsa biri Pensilvanya'ya, biri Kandil'e bir diğeri de Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen ülkelere verilen sözlerdir."
7'li masanın Halil İbrahim Sofrası değil, Türkiye'nin paylaşım sofrası olduğunu belirten Oktay, 7'li masanın, baharı da ancak Türkiye'nin düşmanlarına getirebileceğini ifade etti.
Oktay, "Kimse merak etmesin, Türkiye, Kılıçdaroğlu'nun yalancı baharına muhtaç değildir. Bu 7'li çetenin yalancı baharına muhtaç değildir. Çok partili dönemde bir defa bile mührü bunlara vermeyen milletimiz, kimin boş laf ürettiğini kimin sorumluluk aldığını, iş ürettiğini iyi biliyor. Kimin ajanslara, yabancı danışmanlara, dış mihraklara, kimin Anadolu irfanına ve sizlere güvendiğini, yaslandığını da iyi biliyor." diye konuştu.
"Ayasofya Cami olsun" diyenle "kilise kalsın, müze olsun" diyenin bir safta bulunduğunu, Kıbrıs konusunda Rum tezlerini benimseyenlerle sözde milliyetçi olanların çıkar birliği yaptığını, liberal olmaktan dem vuranların köprüyü geçene kadar sosyal demokrat maskesi taktığını belirten Oktay, "Muhalefete buradan sesleniyorum. Daha siz yanınızdakine inanmıyorsunuz sizin sözünüze kim inansın? Yıllarca Anadolu'nun yazını kışa çevirmişsiniz, sizin yalancı baharınıza kim kansın? Ortak acılarımız dahil her konuyu alet ettiğiniz istismar siyasetine kim pirim versin? Bir gün camide namaza durup, ertesi gün seccadeyi ayakkabıyla çiğnediğiniz riya kokan hallerinize kim güvensin?" dedi.
Oktay, Türk Milletinin 20 yıldır dediği yapan, hakkın ve doğrunun yanında duran eser siyasetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşuna inandığını ve güvendiğini anlatarak, bu iradenin devam etmesi, kazanımların kesintiye uğramaması için Kuzey Kıbrıs teşkilatının çok yoğun çalışması gerektiğini kaydetti.
KKTC'ye dün öğleden sonra gelen Fuat Oktay'ın, bu akşam Hala Sultan Cami'deki iftar programının ardından adadan ayrılması bekleniyor.
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
Alayköy-Metehan Çevre Yolu’nun bir bölümü yarın bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacakAlayköy-Metehan çevre yolunda yarın saat 10.00’da, bisiklet yarışı kapsamında, yolun bir kısmı trafik akışına kapatılacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:46KIBRIS
Girne - Tatlısu Anayolunda kaza!Esentepe-Tatlısu ana yolu üzerinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü ağır yaralandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.