16 Mayıs 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele23°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara12°C

ÖĞRENCİLERE IŞIK TUTULDU

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Uzmanı Havva Başkan, üniversiteden yeni mezun olacak öğrencilere etkili özgeçmiş hazırlama ve mülakat tekniklerini anlattı

Öğrencilere ışık tutuldu

18 Ocak 2015 Pazar 09:00

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Uzmanı Havva Başkan, üniversiteden yeni mezun olacak öğrencilere etkili özgeçmiş hazırlama ve mülakat tekniklerini anlattı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunları İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) Öğrenci Gelişim Programı’na Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları destek verdi.

Üniversiteden yeni mezun olacak öğrenciler için düzenlenen Öğrenci Gelişim Programı, iki bölümden oluşan sunumla öğrencilere ışık tuttu.

Öğrenci Gelişim Programı’nın düzenlenen ilk bölümünde “Proje Yönetimi” seminerine katılan adaylar, ikinci bölümünde ise Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Bölümü’nde görev yapan İnsan Kaynakları Uzmanı Havva Başkan’ın hazırladığı sunum ile “Etkili Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” konularında bilgi sahibi oldular.

Doğru kariyer seçimi

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Uzmanı Havva Başkan sunumunda,  yeni mezun adaylara özgeçmiş hazırlamaya başlamadan önce doğru kariyer seçiminin önemini anlattı, “Bunun için de kişinin öncellikle kendini tanıması ve ne istediğinin farkına varması gereklidir” dedi.

Özgeçmişin, işverene adayın kim olduğunu, bugüne değin neler yaptığını, ne tür becerilerinin olduğunu, ne bildiğini ve ne yapmak istediğini anlatan önemli bir özet olduğunu söyleyen Havva Başkan, özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında bilgi verdi.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA