28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

ÖĞRENCİLER RİSK ALTINDA!

Öğrenciler risk altında!

30 Nisan 2014 Çarşamba 12:48

Okullarda yeterli güvenlik tedbirlerinin olmaması öğrenciler için çeşitli risk faktörlerini de beraberinde getiriyor… Öğrenciler, okul yakınlarındaki bet ofis gibi yerlerin tuzağına düşerken, dışarıdan gelecek kötü niyetli yabancıların saldırılarına da açık…

 Kamera sisteminin, eğitim adına önleyici tedbirler olmadığını kaydeden Gökçebel, okullara kameraların yerleştirilmesinin güvenlik açısından yeterli olmadığını işaret etti. Gökçebel “okullardaki kameralar, yapılmış olanı ortaya çıkarıcı ve belli alanları, öğretmenleri ve öğrencileri gözeten bir biçimdedir” dedi.

KKTC genelinde okullardaki güvenlik önlemlerinin yetersiz veya hiç olmaması, öğrenciler için büyük bir tehlike arz ediyor. Kıbrıs Türk orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, “okullardaki güvenlik vahim” diyerek, eğitim yuvası okullarda yeterli güvenlik tedbiri bulunmadığını vurguladı. Gökçebel, okul yakınlarında ciddi riskler taşıyan yapılaşmalar olduğuna da dikkati çekti.

Gökçebel, öğrencilerin eğitim gördüğü ve güvenliğin ciddi önem arz ettiği okullarda, yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı ve okul yakınlarındaki bet ofisler ile internet cafelerin de öğrenciler açısından ciddi tehlike arz ettiğini vurguldı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, okullarda öğretmenlere yönelik meydana gelen saldırı olayları üzerine; gazetemize yaptığı açıklamada, okulların güvenliğinin vahim olduğunu söyledi.

“Ciddi bir suçtur”

Okul alanlarına izinsiz girilmesinin yasak olduğunu vurgulayan Gökçebel, öğrenci ve öğretmenler dışında sivil vatandaşların okullara girememesi için okullarda gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkati çekti. Gökçebel, “Bu ciddi bir suçtur. Hele girip bir öğremene saldırıda bulunması çok vahim bir durumdur. Okul alanlarına izin almadan girilememesi gerekir” dedi.

“Okullardaki güvenlik sistemi sorgulanmalı”

Bu konuda yıllardan beridir değişik projelerle bakanlığa önerilerde bulunduklarını da belirten Gökçebel, okullardaki güvenlik sisteminin Bakanlık ve kolluk güçleri tarafından sorgulanması gerektiğini işaret etti.

“Kamera sistemi tedbir değil!”

Kamera sisteminin, eğitim adına önleyici tedbirler olmadığını kaydeden Gökçebel, okullara kameraların yerleştirilmesinin güvenlik açısından yeterli olmadığını işaret etti. Gökçebel “okullardaki kameralar, yapılmış olanı ortaya çıkarıcı ve belli alanları, öğretmenleri ve öğrencileri gözeten bir biçimdedir” dedi.

“Eğitim gözetleyici bir ortamda yapılmamalı”

Tahir Gökçebel, kamera sisteminin doğru bir sistem olmadığını söyleyerek, eğitimin gözetleyici bir ortamda yapılmasının yanlışlığına da dikkati çekti.

Okulların büyük bir kısmında bulunan mevcut kamera sisteminin eğitim açısından sakıncalı olabileceğini savunan Gökçebel, “Çocuğu tedirgin eden, baskı altına alan, bir takım psikolojik sıkıntılar veren kamera sistemi doğru bir yöntem değildir. Belli alanlara, kör noktalara konabilir ancak birçok okulda abartılı şekildedir” diye konuştu.

“Bekçilerin faydası yok”

Gökçebel, okullardaki gece bekçilerinin de güvenlik açısından bir faydasının olmadığını işaret etti ve “Kamera sisteminin yanısıra, okullarda ışıklandırma olması, güvenlik sorununun gündüzleri de düşünülmesi ve okulların dışındaki zararlı yapıların ortadan kaldırılması gerekmektedir” dedi.

“İnternet cafeler ve bet ofisler riskli”

Gökçebel ayrıca, okul yakınlarındaki bet ofisler ile internet cafelerin ciddi tehditler oluşturmaya başladığını söyleyerek, bu konuda hiçbir önlemin alınmadığını işaret etti ve uyuşturucu gibi tehditlerin arttığı bir dönemde, Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda bir önlem almamasını eleştirdi.

Foto: okul resimleri Tahir Gökçebel

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA