ÖĞRENCİ ÇOK, ÖĞRETMEN YOK
Gazimağusa’daki ilkokullar, her yıl olduğu gibi, bu yıl da sorunlarla açıldı

20 Eylül 2016 Salı 12:04
Ahmet İLKTAÇ
Gazimağusa’daki ilkokullarda ilk dersi zili dün sabah çaldı. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Gazimağusa’da da binlerce minik, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk gününde sınıflarına heyecanla girdi.
Ders yılının başlamasına rağmen Gazimağusa’daki birçok ilkokulda öğretmen ve alt yapı eksiklikleri dikkat çekti.
Birçok veli, kentteki ilkokullarda öğretmen eksikliği nedeniyle sınıfların kalabalık olmasını sosyal paylaşım sitelerinden paylaşarak, yetkilileri eleştiri yağmuruna tuttu.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Gazimağusa’da öğretmen eksikliği olan birçok okul bulunduğuna dikkat çekerken, bir sınıfta en fazla 26 öğrenci bulunması gerekirken, bazı okullardaki sınıflarda bu sayının 40’a ulaştığından yakındı.
Şener Elcil, kolej yarışı nedeniyle kentteki bazı okullarda yığılmalar yaşanırken, bazı okullarda ise öğrenci sayısının diğer okullara göre daha az olduğuna değindi.
Elcil, Gazimağusa’daki birçok okulda yapısal eksikler olduğuna da işaret ederek, özellikle Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda 2 dersliğin kaçak olarak inşa edildiğini iddia etti.
Konu hakkında görüşlerine başvurmaya çalıştığımız Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ise yoğun oldukları gerekçesiyle dün gün boyu ulaşmak mümkün olmadı.
Kolej yarışı, kötü etkiliyor
Gazetemiz KIBRIS’a konuşan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Gazimağusa’da öğretmen eksikliği olan birçok ilkokul bulunduğunu söyledi.
Bu eksikliğin kısa sürede tamamlanmasının mümkün görülmediğinden yakınan Elcil, Şehit Hüseyin Akil, Alasya Vakıf Anaokulu, Polatpaşa İlkokulu, Karakol İlkokulu ve Alasya İlkokulu’nda ciddi sayıda öğrenci fazlalığı bulunduğunu bildirdi.
Şener Elcil, kaliteli eğitim için bir sınıfta en fazla 26 öğrenci olması gerektiğine dikkat çekerken, söz konusu okullardaki birçok sınıfta 35 ve 40 öğrenci olduğunu kaydetti.
Bu okullarda ciddi anlamda sıkıntılar bulunduğuna değinen Elcil, Gazimağusa’da Gazi İlkokulu’nda, Şehit Zeki Salih İlkokulu’nda ve Canbulat İlkokulu’nda öğrenci sayısının diğer okullara göre daha az olduğunu ifade etti.
Kolej yarışından dolayı belli okullarda ciddi yığılmalar olduğunun altını çizen Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Yapısal eksiklikler var
KTÖS Genel Sekreteri Elcil, Alasya İlkokulu’na derslik inşa edilmediğini söylerken, Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda yeni inşa edilen 2 adet dersliğin de kaçak ve projesiz olduğunu iddia etti.
Yeniboğaziçi İlkokulu’nda öğretmen ihtiyacının yanında, binasının Rum zamanında kalma olmasından dolayı tuvaletlerinin çok yetersiz ve eski olduğunu anlatan Elcil, bölgedeki ilköğretim okullarında ciddi eksikler olduğuna dikkat çekti. Şener Elcil, Tuzla’da Şehit Özdemir Anaokulu’nun durumunun içler acısı olduğunu, bahçesinde yıkılan harabe bir bina bulunduğunu ifade etti.
Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğrenci taşımacılık hizmetlerini denetlemesi gerektiğini belirtirken, öğrenci taşımacılığı yapan bazı otobüslerin eski olduğunu da bildirdi.
Elcil, polisin, öğrenci taşıyan otobüsleri denetlemesi ve uygun olmayan otobüsleri öğrenci taşımaktan men etmesi gerektiğini anlattı.
Şener Elcil, polisin yine okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenliklerini sağlaması gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: kibrisgazetesi
Merit Sosyal İşler Koordinatörlüğü projelerini basınla paylaştıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından, 2025 yılı boyunca hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinin kamuoyu ile paylaşıldığı yıl sonu basın toplantısı, yılbaşı yemeği konseptiyle düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 11:08KIBRIS
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.