24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa32°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

ODACILAR RÖNTGEN ÇEKİYOR

Odacılar röntgen çekiyor

19 Temmuz 2014 Cumartesi 12:29

Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde odacılar sağlık hizmeti veriyor

Devlet Hastanesi’nde hastaların röntgen veya tomografilerini odacılar ve işçiler çekiyor. Hastalara bir süreden beridir, işin uzmanı olmayan personel tarafından röntgen ve tomografi çekilmesi ise, çıkan sonuçlarda kuşkuya neden oldu.

Rana SARRO

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde teknisyen krizi yaşanıyor. Devlet Hastanesi’ne giden hastaların röntgen ve tomografilerini, odacılar ve işçiler çekiyor.

Eleman eksikliği nedeniyle, hastalar için hayati önem taşıyan ve işin uzmanı tarafından yapılması gereken sağlık hizmetinin odacı ve işçi personel tarafından yapıldığı öğrenildi.

Hastanede görevli 2 teknisyenin, röntgen ve tomografi işlerine yetişemediği, bunun üzerine bu işin uzmanı olmayan kişilerce yapıldığı belirtildi.

Sonuçlar kuşkuya neden oldu

Hastaların röntgen ve tomografilerinin, bir süreden beridir odacılar ve işçi statüsündeki personel tarafından çekilmesi, hastalara verilen röntgen ve tomografi sonuçlarında kuşkuya neden oldu.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, gazetemize verdiği bilgide; Devlet Hastanesi’nde teknisyen eksikliği nedeniyle odacı ve işçi statüsündeki kişilerin röntgen çektiğini söyledi.

Perşembe gününe kadar, ilgili göreve atanmak üzere kadro açılmaması halinde, Cuma günü eylem gideceklerini belirten Özkardaş, Cuma günü yalnız Acil Servis’in hizmet vereceğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA