28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

O KAREYİ ANLATTI

Rio 2016'da erkekler 100 metreyi üçüncü kez kazanan Jamaikalı atlet Ussain Bolt'un rakiplerin iki adım öndeyken gülümsediği anı çeken fotoğrafçı, o karenin hikâyesini anlattı.

O kareyi anlattı

16 Ağustos 2016 Salı 18:11

Fotoğrafçı Cameron Spencer, Rio 2016 olimpiyatlarında çektiği 100 metre koşuyu üçüncü kez kazanan Jamaikalı atlet Ussain Bolt’un gülümseyen fotoğrafının hikâyesini anlattı.

Dünyaca ünlü atletin yarı finalde rakiplerinden birkaç adım önde bitiş çizgisine koşarken yüzündeki ifadeyi yakalayan Spencer, doğru zamanda doğru yerde olmanın avantajını lehine çevirdiğini söyledi.

Ne kullandı?

Avustralyalı fotoğrafçı, bu kareyi çekerken Canon 1DX MK2 makinesiyle 135 milimetrede ayarlanmış 70-200 mm’lik lens kullandı. Saniyenin 40’ta 1’ini yakalayabilen makinesiyle Spencer, Bolt’un yüzüne odaklanıp fotoğrafın geri kalanına bulanıklık etkisi verdi.

Getty firmasına çalışan Spencer’ın bu anı yakalamadaki en önemli avantajı ise, piste yakın fotoğraf çekme izni verilen birkaç fotoğrafçıdan biri olması.

Fotoyu ‘kaçak’ çekmiş

foto-002.jpg

Aslında o esnada yüksek atlama yarışının fotoğraflarını çekmesi gereken Spencer, bunun yerine yıllardır fotoğraflarını çekmekten keyif aldığı Ussain Bolt’u fotoğraflamayı tercih etti. Yani, yarışı görüntüleyen diğer fotoğrafçıların aksine aklını sadece Bolt’a odaklayabildi.

“Risk almaya hazırdım, bu yüzden kıpırdamadan bekleyip nefesimi tuttum. Onun fotoğraflarını yıllardır çekiyorum. Oldukça düz koşuyor. Sakin ve dikkatli kalıp hızını takip etmeniz yeterli. Bazen başarısız olsanız da çoğu zaman güzel fotoğraflar yakalayabiliyorsunuz.”

‘Tam bir şovmen’

foto2.jpg

Bolt’un ‘tam bir şovmen’ olduğunu söyleyen Spencer, “O gülümseme Bolt’un karakterini özetliyor. Herkes onun eğlenceli bir kişiliği olduğunu bilir. Bu ifadesiyle de herkese eğlendiğini anlatıyor” dedi.

100 metre koşucuların atletler arasında dahi ‘yıldız’ olarak anıldığını belirten fotoğrafçı, “Bolt zaten rahat tavırlarıyla meşhurdur. Adı tarihe geçmiş bir sporcu…” diye konuştu. Bu fotoğrafta neyi değiştirmek istediği sorulduğunda ise Spencer arka plandaki beyaz çubuk olmasa çok daha mutlu olacağı yanıtını veriyor.

Bolt 3. kez kazandı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, erkekler 100 metrede Jamaikalı Usain Bolt, altın madalya kazandı. Rakiplerine oranla yavaş çıkış yapan Bolt, yarışın 60. metresinden sonra ABD'li Justin Gatlin'i geride bırakarak liderliği ele geçirdi. Yarışı 9.81'lik süresiyle zirvede bitiren 29 yaşındaki Bolt, erkekler 100 metrede üst üste 3. olimpiyat altınına ulaştı.

Olimpiyatlarda 7. altın madalyasını elde eden Jamaikalı dünya rekortmeni, oyunlar tarihinde erkekler 100 metrede 3 kez birinciliğe ulaşan ilk sporcu da oldu. Justin Gatlin'in 9.89'luk derecesiyle gümüş madalya aldığı yarışta, Kanadalı Andre de Grasse ise 9.91'lik zamanıyla bronz madalyaya ulaştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA