19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

“NİYE HER OLAY HÜKÜMETE TAŞINIYOR?”

“Niye her olay hükümete taşınıyor?”

28 Mart 2014 Cuma 11:01

Yorgancıoğlu, BRTK sorunlarının her an hükümete yönelik protestoya dönüşmemesi gerektiğini söyledi

 “Niye her olay hükümete taşınıyor?”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) sorunlarının her an hükümete yönelik protestoya dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, dün, Cumhuriyet Meclisi’nde bir kabulü sırasında, dışarıda gerçekleşen BRT eyleminde “Hükümet İstifa” sloganları atıldığının hatırlatılması üzerine, çalışanların ve bağlı bulundukları sendikaların, BRT yönetimiyle görüşme ortamının halihazırda var olduğunu; onun bozulması halinde konunun hükümete gelmesi gerektiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, “Niye her olay hükümete taşınıyor. Hükümetin de kendine göre işleri var, onları yapacak” şeklinde konuştu.

****

Atun hükümeti eleştirdi

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, siyasi konularda çıkmaza girildiği an kendilerinin, ana muhalefet partisi olarak, ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi.

Atun, önceki akşam, BRT’de yayınlanan Hasan Erçakıca’nın sunduğu “Düşünce Fırtınası” programının konuğu oldu. UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Atun, gündemdeki konuları değerlendirdi.

“Hükümet 7 aydır halkına hiçbirşey veremedi”

UBP’nin 4 kez tek başına iktidar olduğunu, bu süreçten sonra başka bir partinin altında ya da yanında koalisyon partisi olarak hükümet etmenin doğru olmayacağına inandıklarını dile getirdi. Atun, “Ne olursa olsun hükümette olalım mentalitesi ile hareket etmedik’ dedi. Ana muhalefet görevini UBP olarak üstlendiklerini anlatan Atun, hükümeti eleştirerek, 7 ay boyunca iktidarda olan hükümetin halkına hiçbir şey veremediğini savundu. Atun, ‘7 ay boyunca hiçbir şey yapamayan hükümet bu eksikliklerinden ders çıkarmalıdır. Halkın verdiği fırsatı değerlendirmeli ve halkın arzuladığı hizmeti yapmalıdır. İllaki hükümet olma ısrarımız yoktur. Siyasi konularda çıkmaza girildiği an biz elimizi taşın altına koymaya hazırız’ dedi.

DP-UG ile belediye seçimlerinde yaptıkları işbirliğine de değinen Atun, ‘Şu an için odaklandığımız nokta yerel seçimlerde işbirliğidir” dedi.

Atun, “Sayın Özkan Yorgancıoğlu ‘kurumsal olursa bu işbirliği bozulur’ diye kesin söz söylemişti.  Başbakan, sürekli olarak zaman kazanmak adına yapılamayacak sözler sarfediyor. Sayın Başbakan, hükümet ortağına şans verirken sanırım farkında değil ama o hükümetin başı CTP’dir.’

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA