29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

NİKOS ANASTASİADES KIBRIS'I YENİDEN BİRLEŞTİRMEK AMACIYLA HERKESİ ÇALIŞMAYA ÇAĞIRDI

Nikos Anastasiades Kıbrıs'ı yeniden birleştirmek amacıyla herkesi çalışmaya çağırdı

10 Şubat 2014 Pazartesi 13:06

anastasiades1Rum Lider Nikos Anastasiades, tüm vatandaşlarına modern bir Avrupa devletini garanti altına almak için ve yaşayabilir bir çözüme ulaşmak amacıyla siyasi liderleri, medya mensuplarını ve sivil toplum örgütlerini birlikte çalışmaya çağırdı.

Salı günü Derviş Eroğlu ile Lefkoşa ara bölgede BM İyi Niyet Misyonu’nda yapılacak görüşme hakkında Pazar günü yazılı açıklamada bulunan Anastasiades, “Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunması, adayı işgalden kurtaracak, adayı yeniden birleştirecek, insan haklarını ve temel özgürlükleri güvence altına alacak olan müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla, aylar süren birçok zahmetli çabaların ardından ortak bir metin üzerinde sonuca ulaştık” dedi.

Anastasiades, siyasi liderler ve diğerleri tarafından ortak metnin içeriğiyle ilgili görüş ve pozisyonları büyük bir saygı ve sabırla karşıladığını söyledi.

Ortak metinle ilgili yapılan iddiaları hakkında Anastasiades ,”bunları tamamen asılsız ve mesnetsiz ve aynı zamanda tehlikeli” olarak niteledi.

Rum Lider, açıklamasında, seçim öncesi kampanyasında DİSİ ve Kıbrıslılara verdiği taahhütlerinden bir karış bile sapmadan taahhütlerini eksiksiz yerine getirdiğini söyledi.

Gelecek günlerde bir basın toplantısı düzenleyecek olan Anastasiades, Kıbrıslıları ortak metne ulaşana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgilendireceğini açıkladı.

“Ortak bir metin yalnız başlangıçtır” diyen Anastasiades, “gelecekte zor çalışmalar geliyor” dedi.

Kıbrıs’a gösterdiği destek için Yunanistan hükümetine teşekkür eden Anastasiades,  adanın iki büyük siyasi partisi;  DİSİ ve AKEL’i gösterdikleri “sorumlu duruş” için memnuniyetini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA