27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa19°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

NEVRUZ’A MOLEHİYA VE KOLOKAS

Nevruz’a molehiya ve kolokas

29 Mart 2014 Cumartesi 12:05

KKTC İstanbul’da Nevruz kutlamalarına katıldı

Nevruz’a molehiya ve kolokas

KKTC İstanbul’da Topkapı Kültür Parkı’ndaki Nevruz kutlamalarına katıldı.

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre,  Kültür Dairesi Türk Dünyası Kültür evlerinin bulunduğu İstanbul’daki Topkapı Kültür Parkı’nda, KKTC, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tataristan’dan katılan çeşitli halk dansları ekipleri ve müzik gruplarının renkli gösteriler sunduğu Nevruz Kutlamaları gerçekleştirildi.

TC İstanbul Valiliği Protokol Şube Müdürlüğü gözetiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin ev sahipliğinde düzenlenen Nevruz Kutlamaları’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi organizasyonu ile Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi’nin katkısıyla ve KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’nun işbirliğiyle temsil edildi.

Türkiye Cumhuriyeti tarafından Türk Cumhuriyetleri’ne tahsis edilen kültür evlerinin bulunduğu Topkapı Kültür Parkı’nda, Nevruz Ateşi’nin yakılması ve ateşten atlanarak başlatılan kutlamalar, folklor gösterileri, konserler, demir dövme ve yumurta tokuşturma etkinlikleriyle renklendirilirken, katılımcı ülkeler burada bulunan kültür evlerinde kurdukları stantlarda ülkelerinin folklorik unsurlarını sergileyip yerel yemeklerini ikram etti.

Yöresel yemeklerden molehiya ve kolokas ile hellim ve nor böreğinin yapılıp Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği Kıbrıs şarkıları eşliğinde ziyaretçilere ikram edildiği KKTC Kültür Evi’nde, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi memurlarından Kemal İyikalp de geleneksel el işlerinden örnekler sergiledi. KKTC Kültür Evi’nde Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan KKTC’yi tanıtıcı broşürler de dağıtıldı.

KKTC Kültür Evi’ni ziyaret eden TC İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu karşılayarak, KKTC’nin geleneksel elişlerinden ve sesta hediye edip ikramlarda bulundu. Kültür Dairesi’ne bağlı faaliyet gösteren Şef Tuncay Langal yönetimindeki Devlet Türk Müziği Topluluğu, KKTC Kültür Evi’nde “Hanaylar Yaptırdım, Kıbrısım, Al Yemeni, Dillirga” gibi özgün Kıbrıs müziklerini seslendirdiği konserin yanı sıra, Topkapı Kültür Parkı meydanında düzenlenen genel gösteride de izleyicilere “Köprüden Geçemedim” ve  “Feslikan” adlı iki eseri sundu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA