NETKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. TURGAY: “EĞİTİM VE ÖĞRETİM FAALİYETLERİNİ YASAL OLARAK SÜRDÜREN BİR KKTC ÜNİVERSİTESİYİZ. FARKLI OLARAK YKS İLE ÖĞRENCİ ALMIYORUZ”
Netkent üniversitesi rektörü prof. Dr. Turgay: “Eğitim ve Öğretim faaliyetlerini yasal olarak sürdüren bir KKTC üniversitesiyiz. Farklı olarak yks ile öğrenci almıyoruz”

30 Haziran 2020 Salı 11:37
Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayfun Turgay, “1 milyon yazılımcı hedefine destek vermek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir bilişim adası olması amacıyla başlattığımız, milletimize 1000 yazılım mühendisi kazandıracak 'Yarınlar Bizim' burs programının büyük ilgi görerek rekor sayıda başvuruya ulaşması ise üzerimizden bu zorlu dönemin tüm yorgunluğunu aldı” dedi.
Turgay, ilk mezunlarını 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi bittikten sonra vereceklerini hatırlatarak, öğrencilerin bu süreçten sonra YÖK’e denklik başvurusu yapabileceklerini, o tarihe kadar herhangi bir başvuru yapılmasının ya da yanıt alınmasının mümkün olmadığını bildirdi.
Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Tayfun Turgay, üniversitenin faaliyetleri ve kamuoyundan gelen sorulara ilişkin bilgi verdi.
Üniversitenin eğitim ve öğretim faaliyetlerini yasal olarak sürdüren bir KKTC üniversitesi olduğunu belirten Turgay, farklı olarak YKS ile öğrenci almadıklarını aktardı.
Üniversiteye yalnızca ikinci üniversite eğitim ve öğretimi kapsamında öğrenci kabul edildiğini belirten Turgay, Netkent'in tabi olduğu tanınma ve denklik konuları hakkında şunları aktardı:
"Bu konuda pek çok soru alıyoruz. YÖK'ün 'Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanınma ve Denklik Yönetmeliği' ve bu yönetmeliğin yabancı bir üniversitenin YÖK tarafından tanınma şartını belirleyen maddesi hiçbir hukuki tartışmaya mahal vermeyecek biçimde düzenlenmiştir.
Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerimizin, mezuniyetleri sonrasında T.C. Yüksek Öğretim Kurulundan denklik talebinde bulunmaları için, mevcut T.C. yasaları gereği, bu yönetmelik çerçevesinde ve ilgili mevzuat uyarınca uygun şartlara sahip diğer yabancı ülke üniversitelerinin mezunları gibi, bireysel başvuru yapma hakları bulunmaktadır. Lisans programlarında ilk mezunlarımızı 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi sonrası vereceğimiz dikkate alınırsa, bu konu hakkında o tarihe kadar YÖK’e herhangi bir başvuru yapılması ve dolayısıyla herhangi bir cevap alınması mümkün değildir."
Doğru bilgilendirmenin önemli olduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Tayfun Turgay, üniversite olarak konuya ilişkin açıklamaları internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yaptıklarını duyurdu.
Prof. Dr. Turgay, öncü olmanın zorluklarını yaşadıklarını ancak pandemi döneminde hiç ara vermeden kesintisiz eğitim verdiklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yaşamakta olduğumuz Kovid-19 süreci eğitim sektörü için artık bazı hususları kesinlikle netleştirmiştir. Örgün veya uzaktan eğitim sadece amaca ulaşmak için kullanılan eğitim yöntemleridir. Günümüz iletişim teknolojilerinin ulaştığı seviyede evrensel eğitim, teknolojik sistemler kullanılarak doğru ve efektif bir şekilde kolaylıkla verilmektedir. Denetlenmesi son derece basit olan bu yöntemde önemli olan, her eğitim modelinde olduğu gibi eğitimin içeriği ile eğitimi veren eğitmenin sahip olduğu birikimdir.
Bu anlayışın öncüsü olmakla iftihar ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın göstermiş olduğu hedefi benimseyip milletimizin geleceğine büyük değer katacağına inandığımız 1 milyon yazılımcı hedefine destek vermek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir bilişim adası olması amacıyla başlattığımız, milletimize 1000 yazılım mühendisi kazandıracak 'Yarınlar Bizim' burs programının büyük ilgi görerek rekor sayıda başvuruya ulaşması ise üzerimizden bu zorlu dönemin tüm yorgunluğunu aldı."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 kilo hintkeneviriyle yakalandı... "Annem hasta, ona yardım etmek için yaptım"Lefkoşa ve Girne’de ortak olarak düzenlenen “Tanyeri Operasyonu” kapsamında 2 kilo 170 gram hintkeneviriyle yakalanan S.J.M mahkemeye çıkarıldı.13 Mayıs 2025 Salı 15:05KIBRIS
Alkollü Sürücü Takla Attı, Kazayı Yaralanmadan AtlattıGazimağusa-İskele yolunda alkollü sürücünün kullandığı araç takla attı, kazada yaralanan olmadı.13 Mayıs 2025 Salı 14:55KIBRIS
Akdoğan’da Ağılda Yangın: Tarımsal Malzemeler Küle DöndüAkdoğan’da Ağılda Yangın: Tarımsal Malzemeler Küle Döndü13 Mayıs 2025 Salı 14:52GAZİMAĞUSA
Cihangir'de ev yangınıCihangir'de ev yangını13 Mayıs 2025 Salı 14:50LEFKOŞA
Geçitkale’de inşaat yapan "4 Türk vatandaşı" hakkında uluslararası tutuklama emriGeçitkale’de inşaat yapan "4 Türk vatandaşı" hakkında uluslararası tutuklama emri13 Mayıs 2025 Salı 14:47KIBRIS
Üç Ayrı Noktada Yangın: Evler Zarar GördüGirne, Lefkoşa ve Yılmazköy’de çıkan üç ayrı yangın paniğe neden oldu; yangınlarda maddi hasar meydana geldi.13 Mayıs 2025 Salı 14:44KIBRIS
Alsancak’ta Uyuşturucu Operasyonu: Bir Kişi TutuklandıNarkotik ekipleri tarafından şüpheli olarak durdurulan bir şahsın üzerinde metamfetamin ve hintkeneviri ele geçirildi.13 Mayıs 2025 Salı 14:39KIBRIS
Devrim Barçın “Juju” dedi meclisin elektriği gittiBarçın, Fatoş Ünal’ın kardeşinin işe gitmeden maaş alması adına Maliye Bakanlığı tarafından bir genelge yayınladığını ifade ediyordu.13 Mayıs 2025 Salı 14:31KIBRIS
İnşaatta Güvenlik İhmali: 19 Yaşındaki İşçi Ağır YaralandıÇatalköy’de inşaatta çalışan genç işçi ikinci kattan düşerek ağır yaralandı. Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu şüphesiyle üç kişi tutuklandı.13 Mayıs 2025 Salı 14:28KIBRIS
İskele’de Eğlence Mekanında Bıçaklı Dehşet: İki Kişiye Katle Teşebbüs!Alkollü şahıs eğlence mekanında dört kişiyi bıçakla yaraladı, iki kişiyi ağır yaralayarak katle teşebbüs etti. Zanlı tutuklandı.13 Mayıs 2025 Salı 14:15KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs